Rosenborg knuste Arna-Bjørnar 7-1

Jubel etter rekordseieren mot Arna-Bjørnar. 7-1 er den største seieren som Rosenborg kvinner. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 09. okt 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg slo hardt tilbake etter cupfadesen mot Vålerenga sist helg. En revansjesugen gjeng lot revansjelysten gå ut over Arna-Bjørnar, og hjemmelaget ga seg ikke før det sto 7-1 i målprotokollen.

Overraskelse fra RBK – Synne Brønstad inn fra start.

Det var duket for en overraskelse fra start i dagens kamp. Trener Steinar Lein satte Synne Brønstad inn fra start for første gang. Brønstad gikk inn i 10-er rollen som vanligvis bekles av Cesilie Andreassen (fortsatt skadet, men i troppen i dag), og med det fikk vi se Julie Blakstad tilbake som venstre kant. Emilie Bragstad fortsatte som vikar for Emilie Joramo som en av to sittende på midtbanen, og det skulle vise seg å være vellykkede disposisjoner. Alle de tre nevnte scoret mål og var med å prege kampen så lenge de var på banen.

Stor RBK-dominans og målshow.

Det tok bare 18 minutter før det sto 1-0. Lagets toppscorer Lisa-Marie Karlseng Utland sto for scoringen. Mindre enn tre minutter senere øker Julie Blakstad til 2-0, før en rekordrask redusering av Meryll Abrahamsen på under minuttet sørget for en kort lykkestund for de tilreisende. Derfra og ut så ikke hjemmelaget seg tilbake. Emilie Bragstad sørget for at det sto 3-1 til pause med sitt kanonskudd fra ca 20 meter.

Etter pause fortsatte Rosenborg med et solid overtak i banespill, og etter 47 minutter ville også overraskelsen fra start være med på målshowet, og Synne Brønstad økte til 4-1 med sin heading i nettet. 5-1 kommer etter et flott angrep der Synne Skinnes Hansen legger inn til Julie Blakstad som kommer på et løp og setter ballen kontant i mål fra kort hold. Arna-Bjørnar henger ikke med i denne fasen av kampen, og da skal man helst ikke slippe til Sara Fornes heller. Fornes som kom inn for Utland fortsetter sin gode statistikk med mål som innbytter, og legger på til 6-1 og fastsetter også sluttresultatet til 7-1.

Medaljekampen lever – møter LSK på onsdag.

Rosenborg med en meget fortjent storseier mot bergenserne – og holder med det 2. plassen i Toppserien. LSK vant dagens kamp mot Avaldsnes 4-3. Det betyr at det er samme avstand (5 poeng) mellom RBK og LSK før møtet førstkommende onsdag (13.10) kl 15:00.

Kampfakta: Toppserien 15. runde, lørdag 9. oktober kl 1400

Rosenborg – Arna-Bjørnar, 7-1 (3-1)

Mål: 1-0 (Utland, 18 min), 2-0 (Blakstad, 21 min), 2-1 (Abrahamsen, 22 min A-B), 3-1 (Blakstad, 31 min), 4-1 (Brønstad, 47 min), 5-1 (Blakstad, 61 min), 6-1 (Fornes, 63 min), 7-1 (Fornes, 76 min)

Laget: Nøstmo – Næss – Leine – Vårhus – Olsvik – Bragstad – Sørum (Døvle) – Blakstad (Lein) – Brønstad (Dyrehauge) – Skinnes Hansen (Nergård) – Utland (Fornes)