Rosenborg forsterker med A-landslagsspiller.

Synne Skinnes Hansen er klar for Rosenborg. Jensen kommer fra svenske Linköping, og har tidligere spilt i Toppserien for Røa og LSK Kvinner. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 04. aug 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Synne Skinnes Hansen er klar for Rosenborg. 25-åringen kommer fra svenske Linköping der hun har spilt i Damallsvenskan siden sesongen 2020. Synne Skinnes Hansen har vært en viktig brikke i det svenske topplaget de siste 1,5 årene. Nå er hun tilbake i Toppserien og ser fram til nye utfordringer i Rosenborg.

Det er en merittert spiller RBK får i sin tropp. Synne Skinnes Hansen har gått gradene på landslag og har 42 U-landslagskamper – og 21 A-landskamper for Norge. Hun var med i den norske VM-troppen i 2019. Skinnes Hansen er opprinnelig fra Hvittingfoss, har tidligere spilt for Eik-Tønsberg (i 2. div), og har til sammen 170 Toppseriekamper for henholdsvis Røa og LSK Kvinner. Med Oslo-klubben Røa tok hun bronse i serien i 2015, og sølv i NM i 2016, mens det ble gull x 3 med LSK Kvinner i sesongene 2017-2019.

Nå forsterker hun stallen til Rosenborg som ble svekket tidligere i sommer med Matilde Rogdes korsbåndskade. Fra tidligere var Elen Melhus, Maiken Bakke, Karoline Hernes ute med skader, og Kristine Minde skal ha barn i oktober og går glipp av hele 2021-sesongen. Behovet for forsterkning var derfor til stede.

-Vi har over tid fulgt Synne Skinnes Hansen, og situasjonen vår tilsa at vi trengte ytterligere forsterkninger for å opprettholde kvaliteten i både kamp og på trening, forteller hovedtrener Steinar Lein. -I Synne Skinnes Hansen får vi en etablert spiller med erfaring som styrker stallen, det trenger vi med det ambisjonsnivået og kampprogrammet vi har, så vi er svært fornøyd med å ha henne på plass, avslutter Steinar Lein.

Synne Skinnes Hansen som skal ha nr 20 på ryggen, er på plass i Trondheim, og kan være aktuell for troppen mot Stabæk på lørdag, når Toppserien sparker i gang igjen etter en kort sommerferie.