Historisk serieåpning!

Sist oppdatert: 03. jul 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Historisk serieåpning

Toppserien åpner i dag med et historisk sus: for første gang skal det spilles i svart og hvitt under navnet Rosenborg i Toppserien. Det ligger mye god fotballhistorie bak dagens kamp, og det er en stor dag for både klubb og spillere når det braker løs kl 19:45 på Koteng Arena i kveld.

Stor interesse for kampen

Normalt hadde det vært fullt på Koteng Arena i kveld, med 610 tilskuere – men på grunn av korona-restriksjonene er det redusert kapasitet – og det er kun plass til ca 140 tilskuere totalt på dagens kamp – billetter som ble revet bort på en halvtimes tid etter at de ble lagt ut. Interessen rundt kampen har vært enorm – så man håper på å kunne slippe inn flere tilskuere så snart som mulig.

Lang opplading til sesongstart

Det er mange måneder med forberedelser som ligger bak, og Steinar Leins lag er klare til kamp. Selve oppkjøringen ble spesiell, med restriksjoner på fotballaktivitet i mange uker – og forsinket seriestart gjorde perioden veldig annerledes i forhold til en normal sesong.

Steinar Lein viser vei med taktikktavla!

Laget har forberedt seg og brukt tiden godt frem til dagens historiske kamp mot LSK Kvinner. Det vil gi en pekepinn på hvor laget står fra første spark på ballen. De siste års mestere møter en annen epokes mestere, og det er mange gode poenger årets serieåpning: Det er de to mestvinnende lagene som møtes, det er lag med sterk appell og lang historie – og mange gode fotballspillere har vært innom – og er fortsatt i begge klubbene. Hege Riise og Steinar Lein har hver sine fotballkarrierer, men det er to høyt respekterte trenere på hver sin benk i dette oppgjøret.

Opp- og nedturer i oppkjøringen

I oppkjøringen har det vært opp- og nedturer. Maiken Bakke og Elen Melhus er begge ute et års tid med sine korsbåndskader – en skikkelig nedtur for både spillere og laget for øvrig. Bakke nyoperert – Melhus venter på sin operasjon. Utover er det knyttet mye spenning til hvordan laget har klart å utvikle seg fra 2019, som endte med en 7. plass i Toppserien. Unge lovende talenter som Emilie Joramo, Emilie Bragstad og Marita Olsen slo seg inn i 11`eren til Lein i fjor, og med Marit Clausens comeback begynte ting å se ganske så bra ut på Koteng Arena.

Overgangsvindu ga uttelling – nye spennende profiler på plass

Det ble en hektisk vår på overgangsmarkedet. På deadline day kom siste signering: Julie Blakstad fra Fart, ønsket av «alle» inklusive Chelsea – valgte RBK. Før det hadde Kristine Minde kommet fra Wolfsburg, Lisa-Marie Karlseng Utland fra Reading og Celine Nergård fra Fløya – og 4 nye var brått på plass. Minde og Utland er for øvrig klubbens første heltids profesjonelle spillere.

Nå gleder alle seg til å se om de som var toneangivende i fjor har tatt ytterligere steg – og hvilken rolle vil de nye spillerne ta i dette laget? Får vi for eksempel se Lisa-Marie i et comeback på trøndersk jord allerede i kveld?

Troppen og laget til dagens kamp blir publisert senere i dag.

Kampstart er kl 19:45 i kveld – den går også direkte på NRK 2 og den streames på Direktesport.no.