Elin Sørum – månedens spiller i September

Elin Åhgren Sørum er månedens spiller i september, kåret av NTB og OBOS. Her er hun foran Emilie Haavi på hjemmebane mot LSK 3. juli. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 01. okt 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Elin Sørum er kåret til Månedens Spiller i september av NTB og OBOS. Hun er den andre RBK-spilleren som har fått denne gjeve anerkjennelsen – Cesilie Andrassen vant kåringen for juli måned.

Elin har hatt en meget god sesong så langt. Vår nummer 6 har vært toneangivende i sin sentrale posisjon på banen. Sentralt i to-spann med Emilie Joramo i Steinar Leins 4-2-3-1 system, har Elin utmerket seg med sitt driv med ball, teknisk god fotball – og med sterke bidrag både defensivt og offensivt for et fortsatt ubeseiret Rosenborg. Det er ikke overraskende for de som følger Elin tett hver dag, at hun har vunnet denne kåringen. Vel fortjent og et godt utgangspunkt for den spennende innspurten i Toppserien.

Se hva Elin selv mener om kåringen og sesongen så langt:

Gratulerer Elin med «Månedens spiller i Toppserien» for september!

Tusen takk! Veldig gøy å få en bekreftelse på at formen min har vært stigende og at prestasjonene blir bedre. 

 

Du har hatt en meget god sesong så langt – hvordan har sesongen vært for deg som du ser det – og hvordan føles det å bli kåret til månedens spiller i Toppserien?

Startet litt seigt der jeg følte at kroppen ikke funket optimalt og at jeg ofte gikk inn i kamp med tunge bein. Har blitt bedre og bedre de siste uken og jeg har følt at jeg kan bidra mer til at laget spiller bra. Veldig gøy å få tildelt månedens spiller når jeg kjenner på at kroppen virkelig samarbeider. 

 

Det kommer ikke så mange mål fra deg – men nå i høst har det løsnet litt der også. Målet i borteseieren mot Røa åpnet det hele for deg, og så kommer den deilige matchvinnerscoringen mot LSK.  Det var mye følelser så det ut til rett etter scoringen – hva tenkte du selv rett etter kampen og vi hadde slått fjorårets mestere? 

Jeg er ikke en spiller som scorer mange mål, desto deiligere er det når de få kommer i  viktige kamper, spesielt mot LSK som ble 1-0. Ble først og fremst veldig glad da jeg så den ballen gå i mål, vi hadde spilt en ekstremt god 1. omgang så at vi gikk opp i ledelsen da synes jeg var veldig fortjent. 

En fornøyd Elin Sørum etter å ha blitt matchvinner borte mot LSK Kvinner. (Foto: RBK)

Etter din mening: hvorfor er Rosenborg bedre i år enn i fjor?

Jeg tror vi har jobbet godt i vinter, og utviklet spillet fra i fjor. Vi skaper mer sjanser og scorer flere mål, det er den aller største forskjellen. Og selvfølgelig har vi fått inn spillere som har spilt på et veldig høyt nivå. De har kommet inn med rutine og erfaring til et ellers ganske ungt lag, det har vært med på å øke nivået en del. 

 

Toppserien er den jevneste på mange år – hvordan kjenner du og spillerne på presset fra omgivelsene – nå som vi er Rosenborg, spiller i svart og hvitt – og er ubeseiret?

Det er selvfølgelig forventninger om at RBK skal gjøre det bra, det er flere som følger med og media følger oss tett. For min egen del trives jeg med litt mer oppmerksomhet rundt og press om at laget skal prestere. Det er jo også en stor forskjell fra i fjor da vi lå på nedre halvdel til i år at vi kjemper om gullet, men dette synes jeg er veldig gøy, og noe som gir motivasjon til å jobbe hardere. 

 

Neste kamp er hjemme mot Lyn. Hvordan ser du på den kampen – som også inneholder tidligere RBK-spiller Laura Gashi, som gikk til Lyn for noen uker siden?

Det blir en spennende kamp. Lyn har gjort det bra mot antatt bedre lag tidligere, så det er viktig at vi ikke går inn i kampen og tror vi er bedre enn de. Vi må fortsette å spille vårt spill og være tålmodige. Da vil sjanser og mål komme. Det er viktig å ta 3 poeng i denne kampen om vi skal fortsette å være der oppe på tabellen. 

Laura er en veldig god spiller som kan skape litt trøbbel for oss. Det blir gøy å møte hun igjen, men jeg skal passe ekstra godt på hun under kampen. 

 

Til slutt: har du et tips om hvor Rosenborg ender på tabellen i år?

Før sesongen hadde vi ikke noe spesielt mål om hvor på tabellen vi skulle være. Vi er et lag i utvikling som har et mer langsiktig mål. Men nå når sesongen har blitt som den er så må vi tørre å se at vi skal ta medalje.