4-1 over KIL/Hemne i årets første treningskamp

En meget glad gjeng etter årets første treningskamp. Endelig var det mulig å spille kamp - og med seier 4-1 var det alt i alt en grei gjennomkjøring på en solfylt Koteng Arena i april. Foto: RBK

Sist oppdatert: 17. apr 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg slo som forventet 1. divisjonslaget KIL/Hemne i årets første treningskamp. Kampen gikk uten A-landslagsspillerne Emilie Bragstad, Julie Blakstad og Lisa Marie Karlseng Utland, da de var  i karantene etter kampene mot Belgia og Tyskland i uka som gikk.

I kampen var det gått ganske nøyaktig 1 minutt av første omgang før 1-0 var et faktum. En god corner av Cesilie Andreassen sniker seg inn ved første stolpe, og hjemmelaget får en god start.

Bortelaget kjemper godt i midten av omgangen, og kjemper RBK litt ut av stilen – og det er ikke ufortjent at de utligner til 1-1 ved Mari Smevold etter 19 minutter. Men, det tok ikke lang tid før hjemmelaget igjen gikk opp i ledelsen, og nå var det spissen Sara Kanutte Fornes som klinket inn 2-1 i det 21. minuttet. Etter dette tok RBK mer og mer over, og overtaket ble ikke mindre ved at Emilie Lein la på til 3-1 etter 28. min. Emilie Joramo fullfører omgangen med sin scoring – og lagene går til pause med 4-1 til RBK. RBK brenner i tillegg til målene – flere store sjanser – og det kunne fort ha vært 2-3 mål til for hjemmelaget, men det ble med fire scoringer.

I andre omgang gjør begge lagene flere bytter, og det hele flater litt ut i spill og sjanser – og hjemmelaget kontrollerer det hele de siste 45 minuttene. KIL/Hemne klarer ikke skape målsjanser, og hjemmelaget klarer ikke omsette sine til tellende mål, så det er en forholdvis tam andre omgang sett fra hjemmelagets side.

Kampen ender 4-1, og RBK får ta med seg uttellingen i første omgang, og god kontroll i andre som beholdningen. Det er bare å glede seg til neste treningskamp. Da har RBK tilbake sine A-landslagsspillere – og det kan behøves, siden det er de regjerende mesterne Vålerenga som er motstander.

Dagens kampfakta:

Lørdag 17. april, Koteng Arena kl 1300.

RBK – KIL/Hemne 4-1 (4-1)

Mål: 1-0 (1 min, Andreassen), 1-1 (19 min, Smevold), 2-1 (21 min, Fornes), 3-1 (28 min, Lein), 4-1 (Joramo, 35 min).

Laget:

Nøstmo (Rugile), Næss, Vårhus (Vik), Olsvik, Joramo, Sørum, Nergård (Rogde), Andreassen (Døvle), Lein (Brønstad), Fornes (Sobczyk).