Viktig brikke på plass: Landslagsspiller forsterker Rosenborg

Kristine Minde i aksjon mot Nigeria under VM i Frankrike i 2019. Foto: Fredrik Varfjell /Bildbyrån

Sist oppdatert: 02. jun 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det er en markant signering Rosenborgs kvinnelag har gjort når Kristine Minde forlater den regjerende tyske seriemesteren Wolfsburg og vender hjem til Toppserien. Trener Steinar Lein er svært fornøyd med overgangen og hva den vil bety for utviklingen av spillergruppa hans. Han tror dette vil gjøre klubben enda mer attraktiv for andre spillere. 

Steinar Lein, hovedtrener i Rosenborg gleder seg over klubbens nyeste signering!
Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Her forteller hovedtreneren om Mindes rutine og lederegenskaper. Om det å få landet den første store signeringen. Og om å svare på ønsket fra stallen om å styrke laget med toppklubberfaring og ledertyper som legger lista for hva som kreves for å skape et vinnerlag.

– Hva tilfører en spiller som Kristine Minde?

– Kristine er en spiller med mange landskamper og har i flere sesonger spilt utenlands. Hun har skaffet seg masse erfaring og vil ta med seg mye rutine inn i laget. Hun vil bli en referansespiller og det har vi vært på jakt etter lenge, sier Lein.

– Hvilken rolle er hun tiltenkt?

– Hun kan spille både back og kant. På landslaget har hun spilt venstreback og i Wolfsburg har hun vært mest venstrekant. Dette betyr at hun er en fleksibel spiller som vil tilføre laget mye.

– Hvorfor Rosenborg?

– Minde har valgt å komme til Rosenborg fordi hun ser et stort potensial hos oss. Hun ønsker å vinne noe, og liker utfordringen i å bidra sammen med de nye lagvenninnene til å nå dette målet. Vi har bygget opp et sterkt team både sportslig og medisinsk, og hun ser at dette er en klubb i spennende vekst.

– Hva betyr dette for deg som trener?

– For en trener er det viktig å ha spillere som setter standard på treningsfeltet og viser vei i forhold til det å være en toppspiller. Det inntrykket jeg har fått av Kristine passer godt inn i denne rollen. Dette er en signering som viser at vi ønsker å skape et nytt trøndereventyr i fotball.

– Jobbes det med andre spillere?

– Vi jobber aktivt med konkrete og spennende navn for å forsterke oss ytterligere. Lykkes vi, vil disse spillerne sammen med de vi allerede har kunne løfte prestasjonene enda høyere.

Bekrefter klubbens satsing

Det skaper ringvirkninger når en A-landslagsspiller velger å gå fra den suverene lederen i Bundesliga og tilbake til Toppserien. Rosenborgs kvinnelag jobber hardt for å ta igjen de aller beste, og på den veien er arbeidet med å styrke laget svært viktig.

– Dette er helt i tråd med vår langsiktige plan å være den mest attraktive klubben i Norge. Noen må bane vei, og en ambisiøs og erfaren Kristine Minde er akkurat en slik spiller som kan sette standarden og bekrefte klubbens satsing, sier daglig leder i Rosenborg BK Kvinner, Ragnar Slettestøl.

– Håpet er at flere kvalitetsspillere kan forsterke dagens stall slik at vi tar de riktige stegene tilbake til å bli best. Klubben er definitivt på rett vei, avslutter en tilfreds daglig leder.

Viktig signal markedsmessig
Også på markedssiden vil et styrket lag få betydning, skal vi tro markeds- og medieansvarlig Torgrim Olsen.

– Det er lite som kan konkurrere med sportslig suksess når det gjelder å lykkes på sponsor- og partnersiden. Merkevaren Rosenborg sammen med en kvinnesatsing som lykkes, er noe næringsliv og andre ønsker å bli forbundet med, sier Olsen.

– Når vi nå får inn en etablert A-landslagsspiller, vil det sende et tydelig signal om at klubben satser mot toppen. Det liker alle eksisterende samarbeidspartnere svært godt, og håpet er at flere ønsker å være med på denne reisen.