Velkommen til RBK, Sara Hørte!

Sara er klar for RBK.

Sist oppdatert: 04. aug 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Sara Iren Lindbak Hørte har signert for Rosenborg BK Kvinner. Den 21 år gamle midtstopperen fra Oslo har ankommet Trondheim og trente med laget for første gang tirsdag 2. august.

Sara kommer til RBK fra Kolbotn, hvor hun har spilt siden 2019. Midtstopperen har spilt 72 kamper for sin tidligere klubb, og har scoret 14 mål for de. Sara har landslagserfaring på aldersbestemt nivå. Hun ble tatt ut til Norges J19-tropp som 16-åring og ble i fjor tatt med i troppen til U23-landslaget.

RBKs nye midtstopper skal spille med nr. 13 på ryggen. Trener Steinar Lein er fornøyd med overgangen.

– Jeg valgte RBK fordi jeg har hørt at klubben er flink til å utvikle spillere. I tillegg er klubben med og kjemper om medaljer, og de skal spille om kvalifisering til Champions League. Jeg har møtt en sulten gjeng i RBK som ønsker å bli bedre hver dag, dette motiverer meg og jeg håper jeg også kan bidra på en god måte.

Hovedtrener Steinar Lein er godt fornøyd med overgangen og har følgende å si om nyervervelsen:

Sara har vært med på to treninger nå og vi har fått et veldig bra førsteinntrykk av henne. Hun har en utrolig god pasningsfot og vi vet hun er god på dødball. Som type passer hun godt inn i laget og er en forsterkning. Nå trenger vi bare å sette henne inn i vår måte å spille på, sier Steinar Lein.

– Spillemessig har jeg lyst til å bidra til å tette igjen bak på banen og score på dødballer, sier Sara. –Jeg har kommet hit for å utvikle meg, og dette er det beste steget for å bli enda bedre. Jeg er glad og takknemlig for tiden jeg har hatt i Kolbotn, og jeg ser nå fram til nye utfordringer og opplevelser med Rosenborg.

Første mulighet til å se Sara og resten av RBK Kvinner i aksjon kommer allerede til helgen. På lørdag kl 15:00 tar RBK imot Røa på Koteng Arena.

 

Billetter til kampen finner du her:

https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rosenborg_bk__roea_060822__toppseriens_15runde

 

For spørsmål, ta kontakt med:

Jan Henrik Øydne

Sportslig- og administrativ leder

Rosenborg BK Kvinner

Tlf: +47 918 22 702

Mail: janhenrik@rbk-kvinner.no

 

Roar Vikvang

Sportslig koordinator og Leder SalMar Akademiet

Tel: +47 920 15 933

Mail: roar.vikvang@rbk.no