Vant 1-0 mot Vålerenga i god generalprøve.

Cesilie Andreassen ble matchvinner i generalprøven mot Vålerenga. RBK slo Vålerenga 1-0 i Oslo etter å ha dominert kampen mot tittelutfordrerne fra hovedstaden. Her sett i kamp mot KIL/Hemne tidligere i vår. Foto: Stein Langørgen/RBK

Sist oppdatert: 15. mai 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Steinar Leins lag foran seriestarten mot Stabæk begynner å ta form.

I dag mønstret RBK antagelig den 11-eren som kommer til å starte også når serien sparkes i gang 22. mai på Koteng Arena. Mot Vålerenga i dag var de sorte og hvite fra Trøndelag klart best i 1. omgang. RBK hadde mye ballinnehav og styrte mye av omgangen med kontrollert forsvarsspill og gode involveringer på det som ser ut som en meget sterk midtbane. Lisa-Marie Karlseng Utland og Elin Sørum hadde begge gode muligheter til å sende RBK i ledelsen, men centimeterne var ikke helt på bortelagets side.

RBK skapte flere målsjanser enn hjemmelaget i første omgang – og bare tverrliggeren hindret bortelaget å ta ledelsen i slutten av omgangen. Cesilie Andreassen dro seg fint fri etter en cornervariant, og plasserte ballen hardt over VIF-keeperen, men dessverre sto metallet i veien for en flott scoring. 0-0 til pause var nok hjemmelaget mest fornøyde med. Et hjemmelag som var småfarlige frampå noen få ganger de første 45 minuttene, men som på ingen måte dominerte i sin egen lekegrind.

Det går bare fire minutter av andre omgang før RBK fortjent tar ledelsen. Det er Cesilie Andreassen som igjen er arkitekten bak det offensive. Andreassen spiller ut til Rogde på kant, som spiller tilbake til Andreassen som har plassert seg på 16 meter, og som styrer ballen kontrollert inn bak Vålerengas keeper. RBK har god kontroll også på denne omgangen, og Vålerenga kommer til enda færre sjanser enn i første omgang. I det 80. minutt har hjemmelaget en meget god mulighet til å utligne når Andradottir fyrer et godt plassert skudd inne i RBKs 16-meter, men Nøstmo er med på notene og redder. Offensivt så det ikke ut til å stemme for hovedstadslaget akkurat denne dagen, mens for gjestene fra Trøndelag var denne kampen en bekreftelse på at laget begynner å finne formen før Toppserien sparkes i gang.

Alt i alt en meget god generalprøve – nå er det bare å glede seg til neste lørdag kl 15:00 – da kommer Stabæk på besøk på Koteng Arena.

Kampfakta: Vålerenga – Rosenborg BK Kvinner 0-1 (0-0)

Mål: RBK, Cesilie Andreassen.

Intility, lørdag 15. mai, kl 14:00.

Laget:

Nøstmo – Olsvik (Hofset)- Vårhus – Bragstad – Næss – Joramo – Sørum (Døvle) – Rogde (Fornes) – Andreassen (Lein) – Blakstad – Karlseng-Utland (Nergård).