Vinterkrig på Ørn Arena

Poengdeling i serieåpningen!

Jevn dyst i snøværet

Sist oppdatert: 01. apr 2019 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Snøværet på Lade ga store utfordringer med tanke på gjennomføring av kampen, og det ble en utsettelse på en halvtime før start – mens en formidabel brøytejobb hadde pågått i 2 timer. Alt tilgjengelig banemannskap jobbet hardt for å gjøre klar banen. Dommer besluttet utsettelse av kampstart, og måtte tillate lengre pause for å få gjennomført oppgjøret.

(Hvitt, men spillbart på Ørn arena i kampens 1. omgang)

Førsteomgang er jevnspilt og med få målsjanser – og kun en kvalifisert redning, der Kristine Nøstmo måtte ut i full strekk for å hindre en bortescoring etter ca en halvtimes spill. To lag som virkelig prøvde å spille fotball på en snødekt bane – og Arna/Bjørnar sto høyt på Trondheims-Ørn i starten av kampen.  Ørn klarte etter hvert å spille av presset og få mer kontroll på banespillet, og skapte noen få men gode halvsjanser. Gode kombinasjoner, trygge med ball – det så rett og slett ganske ok ut i perioder sammenlignet med samme tid i fjor. Utover i omgangen får gjestene fra Bergen litt vel mye ballbesittelse og presser Ørn bakover på banen. Spesielt de siste 10-12 minuttene av første omgang ser sånn ut, men det er uten at gjestene skaper de helt store sjansene. Omgangen ebber ut i 0-0 etter en ganske jevnspilt affære. Et morsomt og positivt innslag i dagens kamp: Bjørnane – motstanderlagets supportergruppe som sørget for god stemning og atmosfære. En gjeng som flere Toppserieklubber definitivt har noe å lære av.

(Bjørnane holdt det gående med sang og god stemning)

Andre omgang blåses i gang etter rekordlang pause på 30 min på grunn av det pågående snøfallet. Begge lagene forsøker etter beste evne å skape noe, og kampen bølger frem og tilbake – fortsatt uten de helt store mulighetene. Det blir en del «småfikst» – men ikke så mye fremdrift – selv om innsatsen er god i store deler omgangen. Kampen savnet det helt åpenbare: et mål. Og man sitter med følelsen av at det laget som scorer – stikker av med alle tre poengene. Nærmest er nok hjemmelaget – og spesielt Emilie Bragstad som også hadde hatt en god kamp – er nære på i slutten av kampen – når hun er først på ballen etter et innlegg fra Elen Melhus på høyre kant. Men dessverre for hjemmelaget treffer hun ikke ballen rent på fot – og havner i stedet ufrivillig i snøfonna ved siden av mål. Banens beste blir kåret av en lokal jury: Elin Sørum, som tidvis briljerte med gode mottak, vendinger og et par svært frekke tunneler som publikum visste å sette pris på.

(Drøyt 200 tilskuere i snøværet kunne glede seg over at et poeng er bedre enn null)

0-0 oppleves som et helt ok resultat, på en dag preget av vanskelige spilleforhold. Et oppgjør som var tidvis underholdende og spennende for de drøyt 200 tilskuerne som hadde tatt turen til Ørn arena denne søndagen i mars. Ørn er et poeng foran skjema i forhold til serieåpningen i fjor (tap 1-2 borte mot Grand/Bodø) – og glemt er de svært nedslående oppgjørene mot Arna/Bjørnar i 2018 – som over to oppgjør endte med smått flaue 3-12 i målforskjell og null poeng i potten. Mange skritt i riktig retning sett i lys av det – og i dag var tross alt et av delmålene å holde nullen: og det klarte vi.

Nå ser vi fram til neste dyst: lørdag 30. mars kl 1500 mot Røa – på Oslos vestkant!