Toppserien i gang igjen 3. juli!

Toppserien sparkes i gang 4. juli! (Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån)

Sist oppdatert: 03. jun 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var svært gode nyheter som kom på dagens informasjonsmøte i regi av NFF, til Toppserieklubbene: fullkontakt trening er lov fra mandag 25. mai, og Toppserien kan starte fra 3. juli.

Hovedtrener Steinar Lein er tilfreds med dagens nyhet. – Dette var svært gode nyheter, etter det som har vært en vanskelig tid for spillerne. Vi har trent hardt i noen uker nå, innenfor de gjeldende reglene. Nå tar vi noen dagers ferie, så de som vil kan reise hjem, og være med familie og venner. Vi skal følge noen protokoller som legger sterke begrensninger på hva alle kan gjøre i en periode, så det er en fin anledning å ta noen dager fri på. Nå ser vi frem til mandag – og endelig få spilt fotball igjen – så skal vi forberede oss til å kjempe om poeng fra 4. juli, avslutter hovedtrener Lein.

Steinar Lein er fornøyd med å komme i gang med å spille fotball igjen!
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Et strengt regime venter A-lags spillerne i Rosenborg fra mandag. Forutsetningene for å komme i gang er å følge protokoller utarbeidet av NFF fra dag 1. Det innebærer at klubbens medisinske apparat får et ansvar for å screene spillerne og følge opp spillere for å forsikre seg om at de til en hver tid, er friske, symptomfrie og spilleklare.

Spillerne på sin side vil få begrensninger i forhold til jobb, skole og privatliv. Det blir å leve et liv i en slags karantene – mens disse protokollene må etterleves. Forhåpentligvis blir det ikke langvarig, og det vil sannsynligvis gi enkelte klubber og spillere utfordringer med å etterleve. Med mange skoleelever, studenter og deltidsarbeidende spillere – så er hverdagen annerledes enn til sammenligning med Eliteserien der alle er så og si heltids proffer.

Uansett var dette en gledelig nyhet som alle satte stor pris på! Spillerne på Rosenborgs kvinnelag tar en liten ferie fra i dag tirsdag 19. mai – og ut uken – før alle samles mandag 25.5 for fullkontakt trening for første gang på 2 måneder.

Terminliste er ennå ikke klar – informasjon vil bli delt så snart den foreligger!