Toppfotball og utdanning – mulighetenes skolevalg

Rosenborgspillerne Emilie Joramo (t.v) og Emilie Lein går på 3. året på Strinda videregående. Begge satser fullt på fotball og da er spisset toppidrett toppfotball en optimal måte å kombinere fotballsatsing og utdanning på.

Sist oppdatert: 11. feb 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det å kombinere videregående skole og fotball kan være en krevende øvelse. Derfor er det viktig med tilrettelegging – for å kunne lykkes på begge arenaer. 1. mars er fristen for å søke videregående skole til høsten.

Rosenborg BK Kvinners A-lagsspillere Emilie Joramo og Emilie Lein, er to som har valgt å satse på idretten, samtidig som de fullfører videregående skole. De er nå inne i sitt tredje år av fire – med tilrettelagt utdanning og toppidrettssatsing.

Emilie Joramo (t.v) og Emilie Lein trives veldig godt – og har en optimal hverdag som fotballspiller og skoleelev på Strinda videregående skole.

Her kan du lese mer om tilbudet som Strinda videregående skole har, og hvordan samarbeidet med Rosenborg BK Kvinner kan gjøre at jenter også kan kombinere en satsing på fotball – og ta utdanning.

Spisset toppidrett kvinnefotball er for fotballjenter som ønsker å satse for fullt på idretten. Utøvere til dette tilbudet bør være på et høyt nivå i fotball. Rosenborg BK Kvinner har et tett samarbeid med Strinda videregående skole og Olympiatoppen Midt-Norge. Det er individuell tilrettelegging for utøveren gjennom et tett samarbeid med klubbtrener(e). 

Spisset toppidrett kvinnefotball er for fotballspillere som ønsker å satse for fullt på idretten. Utøvere som kommer inn på dette tilbudet må inneha et høyt idrettslig nivå, samt være en del av RBK sin spillerutviklingsmodell. Spisset toppidrett kvinnefotball gir et helhetlig 4.årig videregående løp med individuell tilrettelegging for utøveren gjennom et tett samarbeid med klubbtrenerne. Hensikten med tilbudet er å gi rammefaktorer omkring utøveren som kan gi utøveren mulighet til å utvikle seg mot å bli en internasjonal toppspiller. Treningene foregår stort sett på Koteng Arena og gjennomføres av klubbens støtteapparat.

For å bli vurdert til inntak må du:

  • Bli vurdert som å ha potensiale til å utvikle deg til en A-landslagspiller for Norge.
  • Være en del av RBK-kvinners spillerutviklingsmodell
  • Tydelig prioritere din idrettslige utvikling i dine langsiktige og kortsiktige hverdagsvalg.
  • Bli prioritert inn i et 4.årig videregående løp, av RBK-kvinners sportslige støtteapparat.

Du kan søke på tilbudet fra hvor som helst i landet. Søknadsprosessen skjer via vigo.no og i samråd med RBK-kvinner. Utøverne søker seg inn på Strinda videregående skole, idrettsfag. Tilflyttere blir garantert skoleplass i det de formelt blir signert hos RBK-kvinner.

Dersom statusen omkring overnevnte punkter endres gjennom skolegangen vil tilbudet om Spisset toppidrett endres. Men du vil fortsatt har skoleplass på Strinda vgs. idrettsfag og fortsette et løp, enten med fotball på et annet nivå, eller annen idrett.

Informasjon om idrettsfag, Spisset toppidrett og fagmuligheter ved Spisset toppidrett ved Strinda vgs. finner du her:

https://web.trondelagfylke.no/strinda-videregaende-skole/utdanningsprogrammer/studieforberedende-utdanningsprogram/idrettsfag/