To uker til seriestart: Laget begynner å ta form – skal måle krefter mot Lyn på lørdag!

Steinar Lein viser vei for sine spillere - en varm treningsøkt før avreise til Oslo og treningskamp mot Lyn på lørdag.

Sist oppdatert: 20. jun 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det har vært varme og innholdsrike dager på Koteng Arena de siste ukene. Det har vært uker med gode treninger, og laget er godt forberedt og snart klare for Toppserieåpning mot LSK Kvinner fredag 3. juli.

Med strenge krav og regler i Covid-19 situasjonen vi alle lever i – så har treningskamper for Rosenborg vært en utfordring. Laget har ikke kunne øve mot god motstand på en god stund, og Toppseriemotstanderne som lever etter samme protokoll og levesett, befinner seg i eller rundt Oslo – eller på vestlandet. I oppkjøringen er det nå avtalt to treningskamper: mot Lyn lørdag 20.6 kl 1300 på Kringsjå, og så lørdag 27.6 mot Stabæk, på Nadderud.

De siste ukene har laget hatt 4 uker med fullkontakt trening, og med et godt fysisk grunnlag etter ukesvis med alternativ trening – begynner laget å ta form. Treningene har vært varierte, intensive og det har vært fokuserte spillere som også har fått trent mer på dagtid enn før. Den siste måneden har det vært fokus på å få innarbeidet en spillestil, og jobbe inn det mønsteret Steinar Lein ønsker at laget skal spille etter.

Hovedtrener Lein har terpet på detaljer i pasningsspill – og ikke minst jobbet med å innarbeide en spillestil – nå får vi snart se hvor laget står!

A-stallen kompletteres opp mot seriestart. De to siste ukene har også gitt laget noen nedturer – siden både Maiken Bakke og Elen Melhus dessverre er ute med korsbåndskader. 2020-sesongen er over for begge, og det vil normalt sett ta ca 1 år før vi kan få se våre to kantspillere tilbake i den sorte og hvite drakta. De får heie laget fram fra sidelinjen i år, og bruke tiden godt på å komme tilbake. Lagets medisinske apparat er helt i norgestoppen, slik at både Maiken og Elen er i de beste hender i forhold til å komme tilbake på fotballbanen.

Vi har i løpet av de siste ukene fått nye tilskudd i A-stallen: Celine Nergård kom til oss fra Fløya i starten av juni, og det er knyttet store forventninger til spilleren som ble kåret til 2019-sesongens beste spiller i 1. divisjon, og som også ble toppscorer i samme liga. Med sin ekstreme fart skal det bli utfordrende for et hvert forsvar i Toppserien, å møte denne blide nordlendingen i årets sesong.

Celine Nergård på trening på Koteng Arena. Klar for å trekke på seg svart og hvitt og løpe fra backene i Toppserien!

I tillegg har Emilie Lein tatt steget fra rekruttstallen og er tatt opp i A-stallen. Emilie har trent med A-laget siden nyttår, så for omgivelsene som er tett på, var det var ingen stor overraskelse at den kvikke kantspilleren tok steget opp. Med gode fotballgener fra far Steinar og mor Cathrine vil det bli spennende å følge Emilie i 2020, og se om hun kan få sin debut i Toppserien i løpet av de neste ukene. Ambisjonene om å bli best mulig er der, nå får hun muligheten til å ta nye steg i sin utvikling. Det blir gøy å følge det vi må kunne kalle lagets TikTok-stjerne på banen – som med sine 2 millioner følgere har vist at hun også har flere strenger å spille på.

Emilie Lein har valgt å spille med nr 88 på ryggen. Med foreldre som begge spilte med nr 8 i sine spillerkarrierer – så byr Emilie på en liten gest til opphavet med å slå sammen de to tallene!

Tredje spiller inn i A-stallen er Mari Kristine Vik. Mari kommer fra Tiller – akkurat som Emilie Joramo, Marita Olsen og Siri Berg-Johansen – så bydelsklubben fra sørsida i Trondheim har sterke bidrag i RBKs A-tropp i 2020. Mari er en sterk og rask backtype – som også blir spennende å følge. Med landskamper fra yngres landslag har spilleren meget gode kvaliteter og er absolutt en spiller for fremtida. Tiden vil vise hvor langt det når i 2020-sesongen, men Mari er klar til å steppe inn hvis Steinar Lein trenger hennes bidrag på banen.

Mari Kristine Vik kommer fra Tiller og er med i A-stallen til RBK foran årets seriestart.

Vi får også ta med at Kristine Minde ble seriemester med Wolfsburg nylig, og har sin siste kamp for Bundesligavinnerne lørdag 4. juli. Det er cupfinale i Tyskland som blir siste innsats – før hun setter kursen mot Trondheim og Rosenborg. Hun er spilleklar fra 1. august.

I morgen lørdag 20. juni kl 13:00 spiller Rosenborg treningskamp mot Lyn i Oslo. Troppen på 18 spillere som reiste til Oslo består av: Kristine Nøstmo, Rugile Rulyte, Cesilie Andreassen, Ina Vårhus, Emilie Bragstad, Emilie Joramo, Emilie Lein, Marita Olsen, Mari Kristine Vik, Mali Næss, Rakel Engesvik, Laura Gashi, Sara Kanutte Fornes, Siw Døvle, Marit Clausen, Solfrid Vaagan Hofset, Celine Nergård og Elin Sørum.

Disse 11 starter: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – M. Olsen – Joramo – Sørum – Nergård – Andreassen – Døvle – Clausen

Kampen kan du se direkte her:

https://www.direktesport.no/event/0a573da1-1c21-4ce1-a59d-305cbc8cfac6