Tap i første kamp – Sandviken slo Rosenborg 1-0!

Toppserien sparkes i gang 4. juli! (Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån)

Sist oppdatert: 25. feb 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble en tøff start for Rosenborg i den første treningskampen mot Sandviken.

I store deler av den første omgangen har de helrøde fra Bergen et spillemessig overtak – og skaper en del halvsjanser, og noen få store. Et mål blir også annulert for offside for Sandviken. Selve scoringen kommer etter et tilbakespill fra RBK`s Maiken Bakke – og et uheldig mottak av Nøstmo gjør at Vilde Hasund som presser høyt, vinner ballen og dytter den til høyre – og det ble enkelt for fjorårets toppscorer Kennya Cordner å sette inn 1-0.

Omgangen bærer litt preg av at dette unge Rosenborglaget ikke er helt satt ennå i denne fasen av sesongen. Det er mye upresist, flere balltap og tapte dueller de første 45 minuttene. Vi noterer to målsjanser for Rosenborg – en til Elen Melhus og en til Maiken Bakke, men det er ikke presist nok i verken den nest siste pasningen eller i avslutningsøyeblikket til at det blir uttelling. Sandviken leder fullt fortjent til pause.

Kennya Cordner setter ballen i mål. I bakgrunn: en liggende Kristine Nøstmo og Vilde Hasund. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Rosenborg gjør et bytte ved pause: Marit Clausen går ut og debutant Celine Nergård kommer inn som spiss. Nergård fra Fløya er på prøvespill – og får dermed sine første minutter i svart og hvitt.

Sandviken har fortsatt mest ball i starten av omgangen, men Rosenborg slipper noe mer til nå. Et frispark i det 60. minutt er allikevel det nærmeste RBK kommer mål – når Cesilie Andreassen fra 18 meter skrur ballen fint over muren, men keeper er med på notene og slår ballen ut til corner. Sandviken har fortsatt et visst press – og de spiller seg fram til en stor dobbeltsjanse etter ca en times spill, men der er keeper Nøstmo definitivt med – og hindrer bergenserne to ganger fra å gå opp i 2-o.

Begge lagene gjør flere bytter utover i denne omgangen – og kampen jevner seg ut. Periodevis er det RBK som har ballen mest – mens Sandviken legger presset lavere og de sorte og hvite kommer mer inn i kampen. Kampens siste 20 minutter er relativt sjansefattige fra begge lag.

Kampen ender 1-0 til Sandviken. En fortjent seier alt i alt, men det er mye som kan rettes på til torsdagens kamp mot Arna/Bjørnar. Nok et lag fra Bergen, men det er et nykomponert lag RBK møter. Mange har forlatt Arna/Bjørnar og det er knyttet spenning til laget som slet i slutten av 2019-sesongen. Mye tyder på at det nok er en noe enklere motstander, enn et hardt satsende Sandviken – som nok går for medalje i 2020-utgaven av Toppserien.

Neste kamp er altså Arna/Bjørnar, torsdag 27.2 – kampstart kl 15:00.

Første kvinnelag i Rosenborgs historie tar oppstilling før møtet med Sandviken på La Manga.

Kampfakta:

Treningskamp La Manga, mandag 24.februar 2020: Sandviken – Rosenborg 1-0 (1-0)

Laget: Nøstmo – M.Olsen – Næss – Bragstad – Vaagan Hofseth – Sørum (Døvle) – Joramo (Engesvik)- Melhus (Berg-Johansen) – Andreassen (Gashi) – Bakke (Fornes) – Clausen (Nergård)