Skuffende tap for RBK mot Lyn

RBK skuffet mot Lyn, og tapte kapen 0-1. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Sist oppdatert: 01. mai 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

I en kamp hvor Rosenborg nok en gang var favoritter på hjemmebane ble det et overraskende tap mot Lyn i den 7. serierunden.

Bortelaget fra Oslo lå kompakte i sin 5-4-1 formasjon og gjorde jobben til RBK vanskelig i hele denne kampen. Selv om RBK hadde stor ballbesittelse ble det lite sjanser til begge lag. Hjemmelaget slet med å komme til både sentralt i banen og på kantene, selv om Skinnes Hansen hadde flere gode forsøk i første omgang spesielt, ble det aldri riktig farlig foran Kirvil Odden i Lyn-målet. 0-0 til pause var skuffende for hjemmelaget, mens Lyn var nok brukbart fornøyde med sin kampplan.

Andre omgang er 10 minutter gammel når kampens eneste mål kommer. I det 55. minutt er det Lyns nummer 11 Kamilla Melgård som får et meget bra treff fra 17-18 meter og får skrudd ballen i det lengste hjørnet for keeper Rugile Rulyte.

RBK dominerer fortsatt banespillet, og nå får vi også se noen store sjanser fra hjemmelaget. Både Sara Fornes og Anna Jøsendal er nære med hvert sitt forsøk, men det er ikke dagen for uttelling for RBK, og det blir ikke mål på noen av de to nevnte angrepsspillerne i dag.

0-1 oppleves som et skuffende resultat på en ikke alt for bra dag for RBK. Heldigvis er det kort tid til neste mulighet for å rette opp det hele: Stabæk kommer på besøk om tre dager. Onsdag 4. mai kl 16:00 kommer det en mulighet til nye poeng mot Bærumslaget som for øvrig vant sin kamp i denne runden med 1-0 mot Røa.

Kampfakta: søndag 1. mai, kl 14:oo – Toppseriens 7. runde

Koteng Arena: Rosenborg – Lyn, 0-1 (0-0)

Laget: Rulyte – Næss – Bragstad – Leine – Harviken – Joramo – Lein (Magnusdottir) – Jøsendal – Brønstad (Andreassen) – Skinnes Hansen – Nautnes (Fornes).