Sesongen 2021 ryker – men Minde ser lyst på fremtiden.

Rosenborgs landslagsback Kristine Minde venter barn i oktober og mister 2021-sesongen.

Sist oppdatert: 20. apr 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Sesongen 2021 er over før den har begynt for landslagsbacken Kristine Minde. Det er et tap for Rosenborg å miste sin venstreback for inneværende sesong, men jobben med å finne en erstatter er for lengst satt i gang.

Det er allikevel god stemning hos både Minde selv og alle andre i Rosenborg BK Kvinner. Årsaken til det er veldig enkel: Minde er gravid og venter sitt første barn i oktober. Det har vært en kjent sak i klubben en stund, og det har kommet mange lykkeønskninger i det siste. Klubben og spillerne rundt Minde er veldig glade på hennes vegne, og nå legges det opp et treningsopplegg som er tilpasset – frem til barnet kommer. Per nå deltar hun på alle treningene som ikke innebærer full kontakt, og trener alternativt for seg selv resten av tiden.

Minde måtte melde forfall til siste landslagsuttak på grunn av omstendighetene. I den troppen var hele fire RBK`ere tatt ut – men det ble med Lisa Marie Karlseng Utland, Emilie Bragstad og Julie Blakstad i troppen mot Belgia og Tyskland etter Mindes fullt forståelige forfall til de kampene.

Spilleren selv og hennes mann Robert, har fått tid de siste ukene til å reflektere over omstendighetene, og deler dette med fans og følgere her. Vi har tatt en prat med landslagsspilleren om både nåtid og fremtid på og utenfor fotballbanen.

 

Først av alt Kristine: gratulerer så mye!            

Tusen takk!

Sesongen 2021 er over for ditt vedkommende – men betyr timingen her at det er håp om å være spilleklar til 2022?

Ja, så lenge alt går som ønsket, så er det absolutt et mål jeg har å være spilleklar igjen til 2022-sesongen.

Hvordan ser du på perioden vi går inn i nå – rett før seriestart – før det hele endelig braker løs, og så må du sitte å se på?

Jeg har hatt tid til å forberede meg på at denne perioden ville komme, så det går egentlig fint. Selvfølgelig kribler det i beina, og jeg ser allerede frem til at jeg kan spille kamper igjen, men samtidig gleder jeg meg veldig over tilværelsen og fremtiden.

Som toppspiller «i din alder» var dette for noen år siden ensbetydende med å legge opp eller trappe ned – hva tenker du selv om det å bli mor og fortsette som spiller på toppnivå – både på klubb- og landslag?

Allerede i ung alder bestemte jeg meg for at jeg ønsket barn under karrieren, og komme tilbake igjen på høyt nivå etterpå. Så personlig har det egentlig alltid vært noe jeg har ønsket å få til. Derimot har jeg forstått med årene at det dessverre ikke har vært vanlig, og at de fleste legger opp eller trapper ned. Det er synd at kvinnelige fotballspillere ofte må prioritere vekk fotball, om det så er på grunn av familie, studie eller jobb. Jeg håper at profesjonaliseringen av klubbene og serien vil gjøre det lettere for fremtidige kvinnelige utøvere å kombinere fotball med familieliv, og jeg håper vi med tiden vil se en endring.

Maria Olsvik har nettopp kommet tilbake etter svangerskapspermisjon, er det noe å lærdom å hente derfra i forhold til å komme forsvarlig tilbake?

Maria har gjort en fantastisk jobb i opptreningen etter graviditeten. Hun har tatt det i et tempo som har gjort at hun har unngått belastningsskader, og det er godt gjort etter å ha vært borte fra fotballen så lenge. I tillegg er hun i dag i en helt rå fysisk form. Så jeg kommer til å forhøre meg med henne om tips, belastningsstyring, trening og det generelt å være mamma og fotballspiller.

Hva blir viktig for deg tror du – når du skal balansere mammarollen med fotball – og tror du klubben kan bidra med noe der?

Jeg tror god planlegging, gode forberedelser, fleksibilitet, omstilling og god støtte fra mannen min vil bli viktig for meg, for å balansere mammarollen med fotballen. Jeg håper og tror klubben vil bidra med god oppfølging både under og etter graviditeten. Så forutsetningene er optimale for at jeg kna komme tilbake bedre enn noen gang.

Hvordan ser laget ut synes du – er laget klare til seriestart?

Vi har fått trent bra i vinter, og jeg tror vi er godt i rute før seriestart. Men vi trenger flere treningskamper før vi starter. Vi har kun en kamp i beina siden vi avsluttet sesongen i fjor, og det er for lite.

Hvilke forventninger har du til årets lag?

Vi har en god tropp og jeg tror vi kan slå godt fra oss i årets sesong. Jeg forventer å se mye bra fotball, og at vi bygger videre på fjorårets fotballfilosofi. Det kommer til å bli en spennende sesong, og jeg gleder meg enormt til å følge jentene fra tribunen.

Hele Rosenborgfamilien ønsker Kristine og hennes mann Robert, lykke til i månedene som kommer, og vi gleder oss sammen med dem til å få på plass en liten RBK`er til!