Seier mot LSK – medaljekampen lever

Seieren mot LSK smakte godt! Fire av disse ble tatt ut til A-landslaget mandag. Emilie Bragstad og Julie Blakstad debuterer - mens for Kristine Minde og Lisa Marie K. Utland var det mer rutine å bli tatt ut.

Sist oppdatert: 07. sep 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Seier 1-0 borte mot LSK på lørdag sørget for at Rosenborg fortsatt er ubeseiret i Toppserien. Kampen om medalje lever også i beste velgående med det resultatet.

Det ble med det ene målet til Elin Sørum i lørdagens kamp mot LSK Kvinner. Rosenborg henger fortsatt godt med i tittelracet, og medaljekampen i Toppserien vil nok vare sesongen ut. RBK presterte en god kamp i LSK-hallen på lørdag, og spesielt 1. omgang var sterk. God kontroll defensivt, og er det førende laget, men uten å skape de helt store sjansene i starten.

Målet kommer på slutten av 1. omgang, når Elin Sørum fanger opp et dårlig tilbakespill fra LSK på egen 16-meter. Med to såledragninger på rad og et velplassert skudd var Sørum på scoringslista igjen. Elin skulle nok ha blitt kreditert en scoring mot Røa også, men det ble registrert som et selvmål – så dette var årets første mål for nordlendingen.

Det skulle vise seg å holde. LSK har en i stolpen og Nøstmo produserer et par meget viktige redninger – men det gir ikke vertene uttelling. For bortelaget var også både Marit Clausen og Lisa Marie K. Utland nære nettkjenning – men det ville seg ikke helt for de to spissene denne dagen.

RBK gjorde en sterk kollektiv kamp – spesielt defensivt – og kontrollerte store deler av kampen. Emilie Haavi hos LSK er den som volder RBK litt trøbbel av og til, men også hun sliter med å produsere noe som er farlig nok. Mot slutten kommer LSK med en sluttspurt som får pulsen til å stige hos gjestene, men trønderne rir av også den bølgen og drar hjem en vel fortjent seier.

Kampfakta: LSK Kvinner – Rosenborg: 0-1 (0-1)

Laget: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Minde (V. Hofset) – Joramo – Sørum – Blakstad – Andreassen (Fornes) – Utland – Clausen.