Seier i slitekamp – Fornes avgjorde for RBK igjen.

Jublende glade etter 1-0 borte mot Avaldsnes. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 27. sep 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble som antatt en vanskelig bortekamp for Rosenborg på lørdag. Avaldsnes på eget gress har aldri vært enkelt, og slik ble det også denne gang. En første omgang som startet ganske bra for bortelaget, og hvor det ble skapt noen få sjanser som kunne gitt ledelse, men uttellingen var ikke helt som normalt denne dagen.

Rosenborg hadde ikke sin beste dag, og slet med å likne seg selv i store deler av kampen. Så er det ofte slik med gode lag at de sliter med både spill og uttelling i perioder av sesongen, men har en egen evne til å dra det i land allikevel. Det ble litt slik mot Avaldsnes. Et hardt kjempende hjemmelag som lå kompakt i sin 5-4-1 formasjon gjorde jobben krevende for RBK som måtte vinne, skulle laget henge med Sandviken helt der oppe. Avaldsnes på sin side ønsket nok å skape seg en luke til Stabæk og Klepp i bunnen av tabellen, men slik ble det ikke.

Rosenborg har en super innbytter i Sara Kanutte Fornes. Hun scorer ofte når hun kommer inn fra benk, og tre minutter før full tid mottar Fornes et innlegg inne i Avaldsnes sin 16-meter, fra Synne Skinnes Hansen – og med en tverrvending banker hun ballen utagbart for keeper borte ved stolpen. En stor lettelse for Rosenborg, ditto skuffelse for Avaldsnes. Tre poeng ble med hjem til Trøndelag, og RBK passer på å ikke gi Sandviken arbeidsro i avslutningen av 2021-sesongen.

Det er syv poeng opp til Sandviken som har 40 poeng på 14 kamper, RBK har 33 poeng på 13 kamper og vil med seier i hengekampen sin (LSK hjemme 13.10) ha kontakt med bergenserne. Sandviken har en vanskelig bortekamp i siste serierunde, da møter de LSK borte – serien kan bli avgjort i den siste runden, så spenningen lever i høyeste grad.

Nå skrus fokus om til å handle om NM. Lørdag 2. oktober skal Rosenborg til Oslo for å møte Vålerenga på Intility – i semifinalen i cupen. Det blir vanvittig spennende – nå får laget bruke uken godt på å forberede seg til den kampen, slik at det kan bli et cupfinaleeventyr for RBK, på Ullevål 31. oktober.

Fakta:

Toppserien, 13. serierunde, Avaldsnes – Rosenborg 0-1 (0-0).

Mål: Sara Kanutte Fornes (87 min.)

Laget: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Leine (Nergård/Lein inn for Nergård) – Sørum – Døvle (Brønstad) – Olsvik – Blakstad – Skinnes Hansen – Utland (Fornes)