Seier i serieåpningen – slo Stabæk 2-0

Et fornøyd hjemmelag konstaterer at 3 poeng og seier 2-0 er til å leve med i en serieåpning. Seieren kunne vært mye større, men det viktigste i dag var å vinne kampen og få en god start på serien. Foto: Rosenborg BK Kvinner

Sist oppdatert: 22. mai 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var forventninger knyttet til serieåpningen mot Stabæk på Koteng Arena i dag. Men serieåpninger har ikke dette laget vunnet på flere år – derfor smakte det nok ekstra godt med seier, tre poeng og null baklengs.

Det er en kamp hjemmelaget dominerer fullstendig i første omgang, og spiller seg til flere store sjanser og burde ledet tidligere i omgangen. Så når Lisa-Marie Karlseng Utland med rå kraft stanger inn 1-0, så er alt som det bør være, og de verste premierenervene kunne legge seg. Stabæk produserer ikke en eneste målsjanse de første 45 minuttene, og RBK burde ledet mer til pause.

Etter pause ser det ganske likt ut, men bortelaget kjemper seg delvis inn i det etter en time – og skaper et par farlige målsjanser i en kort periode. I mellomtiden har RBK brent mange sjanser, og når Cesilie Andreassen får sjansen fra 11-meters merket og setter inn 2-0 er spenningen i forhold til utfallet i kampen borte.

Cesilie Andreassen (t.v) og Lisa-Marie Karlseng Utland scoret hvert sitt mål i oppgjøret mot Stabæk. Foto: Rosenborg BK Kvinner

Både spillere og trenere var fornøyde med tre poeng, men alle skulle sett at RBK satte flere av de svært store sjansene de skapte i kampen. 12-2 i målsjanser  er solid, og det var liten tvil om hvor de tre poengene skulle i dagens kamp.

Nå venter Kolbotn hjemme neste lørdag, den 29. mai. Det blir et helt annet oppgjør mot en annerledes motstander enn dagens, og da bør nok uttellingen på sjansene være hakket bedre enn mot Stabæk.

Laget i dag:

Nøstmo, Næss, Vårhus, Bragstad, Olsvik, Joramo, Sørum (Fornes), Blakstad, Andreassen (Brønstad), Rogde (Lein), Karlseng Utland