Sara Fornes sikret tre poeng mot Vålerenga

Sist oppdatert: 07. sep 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var en fin ramme rundt kampen som skulle bli den første der Rosenborgs kvinnelag for første gang spilte om poeng på Lerkendal. Drøyt 1600 tilskuere og et flott høstvær sørget for det. Rosenborg måtte vinne denne kampen for å henge med Sandviken i toppen.

Kampen var viktig for begge lag. For Vålerenga var seier det eneste som kunne holde liv i kampen om topp-to, mens et tap langt på vei ville parkere Oslo-laget i medaljestriden. Hovedstadslaget har fortsatt liv i Champions League-drømmen, men har et vanskelig utgangspunkt med hjemmetap før returkampen mot Häcken – og det var litt spenning knyttet til om det fikk betydning for kampen mot Rosenborg.

For Rosenborg sin del var det bare seier som var godt nok for å holde liv i gulldrømmen, og samtidig legge Vålerenga syv poeng bak seg på tabellen. Et forsprang som er drøyt å ta igjen med 5 kamper igjen å spille. Det var med andre ord mange og viktige poenger før kampen, så det lå an til spenning på Lerkendal på lørdag.

Første omgang er jevn, men med flere målsjanser til hjemmelaget enn gjestene fra Oslo. RBK får straffespark etter 10 minutter av første omgang, og omgangen tatt i betraktning virket det helt greit at det var Rosenborg som ledet kampen. RBK brant noen store sjanser i løpet av omgangen – mens Vålerenga ikke skapte så mye. Andre omgang oppleves som noe svakere fra RBK og Vålerenga slipper mer til, og har mer ballinnehav enn i første. En feilpasning fra hjemmelaget blir snappet av Vålerengas Andradottìr som banker ballen inn fra 16-17 meters hold bak Nøstmo. 1-1 og det lugger rett og slett litt for RBK omgangen gjennom.

Det gjør ikke så mye når RBK har en egen «Enga-dødare» i stallen. For tredje gang på rad kommer Sara Fornes inn og avgjør en kamp mot VIF. 7 minutter før slutt kommer Skinnes Hansen på et raid på høyre siden og legger inn til Fornes som kommer på et langt løp, og fra 4-5 meters hold setter ballen utagbart i nettaket bak en sjanseløs Vålerengakeeper.

2-1 til Rosenborg over Vålerenga betyr at RBK har kontakt med Sandviken dersom laget vinner sin hengekamp mot LSK Kvinner. For Vålerenga betød tapet farvel til gullsjansene – og antagelig blir også sølvet nå for langt opp for de regjerende mesterne.

Kampfakta:

13. serierunde i Toppserien, Lerkendal stadion lørdag 4. september kl 1500.

Rosenborg – Vålerenga, 2-1 (1-0), tilskuere 1645

Mål: 1-0 Sørum (RBK), 1-1 (VIF, Andradottir), 2-1 (RBK, Fornes)

Laget:

Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus (Døvle)- Leine – Joramo – Sørum – Skinnes Hansen (Brønstad)- Blakstad – Olsvik – Utland (Fornes)