Rosenborg ute av cupen – tapte 4-0 mot Vålerenga

Thea Bjelde jubler for mål mot Rosenborg. Foto: Torstein Bøe/NTB

Sist oppdatert: 03. okt 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble et knusende nederlag i årets semifinale i NM borte mot Vålerenga på lørdag. Rosenborg hadde en av sine svakeste kamper for året – og da ble Vålerenga et par nummer for store for heltene våre i svart og hvitt. Exit i cupen betyr at nå er det kun fokus på gull- eller sølvmedaljene i Toppserien som gjelder.

Kampen på Intility startet på verst mulig vis da hjemmelaget fikk 1-0 etter bare tre minutter. VIFs Agnete Nilsen blokkerer en avklaring fra Nøstmo, ballen som skulle havnet på midtbanen går i stedet i mål – og RBK får en dårlig start på kampen. Rosenborg er godt med i kampen de første 15 minuttene, hvis vi ser bort fra målet i mot, men det er ikke RBKs dag – og etter 21 minutter står det 2-0 til hjemmelaget etter et godt skudd av Thea Bjelde. Det som var en vanskelig oppgave i utgangspunktet ble verre, og Rosenborg klarer ikke å komme tilbake etter denne to-måls ledelsen. Det er noe dødt og energiløst over laget – og det står 2-0 til pause.

Med 45 minutter igjen var det fortsatt mulig for Rosenborg å komme tilbake, og det sto 2-0 helt til det var igjen 10 minutter av kampen. Rikke Marie Madsen setter en spiker i kista med sitt 3-0 mål, og Marie Markussen gjør 4-0 bare fem minutter senere.

På mange måter en kamp for glemmeboka for Rosenborg, det var lite som stemte på Intility Arena denne lørdagen, og Vålerenga går veldig fortjent til finalen. Så får vi se om Oslo-laget kan gjenta NM-gullet fra i fjor den 31. oktober.

For RBK er det en ny hektisk periode som står for døren, så laget må mobilisere for å gjøre sesongavslutningen i serien til en ny thriller – slik som i fjor. Nå møter laget Arna-Bjørnar hjemme lørdag 9. oktober, før hengekampen mot LSK Kvinner den 13. 10 (også hjemme), før laget reiser til Klepp og Jæren den 16.10.

Kampfakta: Semifinale i NM, lørdag 3.10, Intility Arena

Vålerenga – Rosenborg, 4-0 (2-0)

Laget: Nøstmo – Næss – Leine – Vårhus (Brønstad)  – Olsvik – Sørum (Dyrehauge Hansen) – Bragstad – Skinnes Hansen (Bakke) – Blakstad – Fornes (Nergård)  – Utland (Døvle)