Rosenborg – Lyn, lørdag 13.11 kl 13:00. Sølvfeiring og avskjedskamp for keeper Nøstmo.

Julie Blakstad og Rosenborg går for tre poeng og en verdig serieavslutning mot Lyn på lørdag. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 13. nov 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Årets siste kamp – avskjedskamp for keeperlegende, sølvmedaljer og feiring

Årets siste Toppseriekamp har kampstart kl 13:00 på Koteng Arena. Det er 18. og siste serierunde, og medaljene er allerede fordelt: Gull til Sandviken, sølv til Rosenborg og bronse til LSK Kvinner. Klepp rykker direkte ned i 1. divisjon.

Dagens motstander Lyn har derimot noe å kjempe for: de spiller for å unngå kvalifisering – og for å klare det må de slå hjemmelaget. Uten poeng i dagens kamp blir det kvalifiseringsspill for Oslo-laget mot enten Åsane eller ØHIL.

Etter kampen blir det utdeling av årets sølvmedaljer, og en velfortjent sølvfest blir en fin avslutning på en lang og innholdsrik sesong.

Avskjedskamp for Kristine Nøstmo

Oppgjøret blir blir en spesiell kamp for klubben – og særskilt for en av de viktigste spillerne i en årrekke. Det er den 215. og siste kampen til vår keeperkjempe Kristine Nøstmo. Etter 10 sesonger i Toppserien har Kristine valgt å legge opp. Det har vært en lang og rik fotballkarriere for keeperen som kom fra Hommelvik til Trondheims-Ørn før 2012-sesongen.

Det har blitt to sølv i serien (2020 0g 2021) og et sølv i cupen (2014), landskamper på både aldersbestemt og en kamp på A-landslaget. Nøstmo har vært regnet som en av de beste keeperne i Toppserien de siste årene, og sterkt medvirkende til at klubben i sin tid både berget plassen i Toppserien for noen år tilbake, og ikke minst de to siste årene med sølv to år på rad. Keeperen fikk også med seg et mål – som er spesielt nok for en keeper – med sitt langskudd fra midtbanen mot Vålerenga i 2012. Nøstmo har vært et soleklart førstevalg siden hun kom til klubben – og det blir spennende å se hvem som tar opp arven fra 2022-sesongen.

Hele Rosenborg vil takke Kristine Nøstmo for en fantastisk innsats i både Trondheims-Ørn og Rosenborg-drakta, og ønsker all mulig lykke til i fremtida!

Rosenborgs sisteskanse gjennom 10 sesonger, Kristine Nøstmo, legger opp etter dagens kamp. Foto: Karlsen foto/Thomas Karlsen

Oppgjøret har kampstart kl 1300 og billetter får du kjøpt her: https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rosenborg_bk__lyn_131121_toppseriens_18_runde