Rosenborg kåret til «Årets klubb» i Toppserien!

2020 ble et fantastisk år - med suksess både på og utenfor banen. Sølvmedaljer i serien, og nå også kåret til "Årets klubb" i Toppserien!

Sist oppdatert: 18. des 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Første år som Rosenborg har gitt sølv i Toppserien, laget er ubeseiret i ligaen, laget har fått en egen TV-serie, det er priser for årets gjennombrudd, årets mål og årets trener. Og nå kom det en til.

Her er klubbens reaksjon – og daglig leder Ragnar Slettestøl sine betraktninger om 2020 og litt om fremtiden. Først av alt: gratulerer med prisen for «Årets klubb»!.

Ble du overrasket når du fikk vite om nyheten?

-Jeg ble veldig overrasket, men desto mer hyggelig. Vi har jo ikke vært så vant til å få premier og priser de siste 15 årene.

Du har hørt juryens begrunnelse fra Hege Jørgensen på «Sølvfesten» – og der var det mange lovord om satsingen som klubben har gjort. Hvordan har klubben på under et år kommet i en slik posisjon?

-Dette er nok et resultat av flere års systematisk og målrettet jobbing med å bygge en solid grunnmur i klubben; anlegg og organisasjon. Uten dette på plass har sportslig suksess en tendens til å bli kortvarig. En viktig brikke i suksessen er Steinar og teamet rundt han, dedikerte og faglig sterke der ingen ting blir overlatt til tilfeldighetene. Vi ser det i alt fra prepp, fysisk trening, individuell oppfølging, til en spillestil som gir energi til spillerne, og som er underholdende å se på for publikum. I tillegg har vi vært både heldige og dyktige  med forsterkningene vi fikk inn i sommervinduet med spillere som har bidratt til å heve oss enda et hakk, og bidratt til at hele spillergruppen har fortsatt den gode utviklingen.

-Vi har også hevet oss på andre områder hvor hele organisasjonen har profesjonalisert seg. Den enorme økningen i medieinteresse har blitt håndtert på eksemplarisk måte, både av de som organiserer og de som byr på seg selv både i aviser, radio og TV. Det hele topper seg med tv-serien ”Banebryterne” som fortjener et enda større publikum.

Det er ikke ofte man vinner slike priser – på hvilken måte føler du at det forplikter å få en slik pris?

-Å få en slik pris forplikter, og passer godt inn i klubbens visjoner og målsettinger om å være en foregangsklubb for kvinneidrett. Vi skal være medaljekandidat i Norge og spille i Europa med basis i regional forankring og sterkt fokus på spillerutvikling i videste forstand.

Hva blir de viktigste faktorene for Rosenborg foran 2021-sesongen for å befeste og forsterke sin posisjon som klubb?

-Det handler om å ta små steg på alle områder, og jobbe videre med å bygge prestasjonskultur i alle ledd. Jeg tror ikke vi skal gjøre så veldig mye annet enn det vi har hatt som rød tråd de siste 8-9 årene

  • Fra Bredde til Topp – utvikle toppidrettsutøvere gjennom godt samarbeid med regionale aktører; forbund, krets, klubber, OLT, kompetansemiljø, og samarbeidspartnere.
  • Gode Hoder Gode Hjerter – tilrettelegge for å kunne kombinere toppidrett med utdanning, og skape individer som får med seg en ballast utover å bare være fotballspiller i form av verdier, holdninger, kunnskap og lederegenskaper.
  • Koteng Arena – ferdigstille, vedlikeholde og videreutvikle fasilitetene slik at det blir et kraftsentrum for jentefotball/kvinnefotball i regionen med en standard for nasjonale og internasjonale kamper og med en økonomi som bidrar til sportslig utvikling.

-Litt svulstig sagt, men vi må ikke bli fristet til å ta snarveier da det kan fort bli kortsiktig. Så blir det selvsagt viktig å utvikle samarbeid med RBK på brakka. Koranen satte en stopper for mye av planene vi hadde sammen, men nå er vi i gang igjen på flere områder. Sammen blir vi sterkere.

Nå er det snart en velfortjent juleferie på gang. Hvordan skal du og din familie feire jul i år?

-Vi skal feire jul på hytta på Oppdal med den nærmeste familien. Som Sunnmøring er det pinnekjøtt som gjelder, og heldigvis har det også blitt favoritten til resten av familien også. Så håper jeg det blir noen fine skiturer, avslutter Slettestøl med.

Det synlige beviset på at Rosenborg er «Årets klubb» i Toppserien har kommet til Koteng Arena.