Rosenborg – Arna-Bjørnar lørdag kl 14:00 – innleder sesongavgjørende uke.

Julie Blakstad i kamp mot Sandviken. Lørdag er det kamp mot samme by, men nå er det Arna-Bjørnar som skal utfordres. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 08. okt 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Tre kamper på en uke – LSK i midtuken.

Rosenborg møter Arna-Bjørnar på Koteng Arena, en kamp som innleder en tøff periode – laget har tre kamper på en uke. Lørdag som nevnt mot Arna-Bjørnar, så kommer LSK på besøk onsdag 13. oktober – før laget reiser til Jæren og møter Klepp lørdag 16. oktober. Det skal kjempes om til sammen 9 poeng, og RBK trenger de fleste av de for å henge med Sandviken i toppen.

Få kamper igjen og godt håp om Europa i 2022.

Det er fem kamper igjen i serien for Rosenborg, Sandviken har igjen fire – og er i førersetet for gullet 2021 slik situasjonen er. Vinner Sandviken i 3 av sine 4 gjenstående kamper – blir de mestere, så enkelt er det regnestykket, da kan ikke RBK ta de igjen.

Med den situasjonen må RBK ha to tanker i hodet: glipper gullet – så må laget sikre sølvet. Andreplassen vil også i år gi Champions League kvalifisering – og RBK fikk mersmak på Europa etter høstens kvalifisering. Det var kamper som viste at man ikke er langt unna nivået som skal til for å nå et gruppespill, derfor blir det ekstra viktig å holde LSK bak seg på tabellen. Akkurat nå er den luken fem poeng, hvilket betyr at RBK kontrollerer denne viktige andreplassen. Tredjeplass i Toppserien gir ingen Europamulighet i 2022.

Sandviken har kontrollen – men presset fra RBK må opprettholdes.

Det er om å gjøre for RBK å holde presset på Sandviken så lenge som mulig, og helst hele veien ut. Da må kampene helst vinnes – og det starter med kampen mot Arna-Bjørnar på lørdag. Arna-Bjørnar har som et av to Toppserielag fra Bergen, måttet stille seg i skyggen for et hardt satsende Sandviken. Laget ligger på en femteplass – i en serie som i 2021 har et klart skille mellom lag nummer fire (Vålerenga) og nummer fem (Arna-Bjørnar). Laget har i år vært et typisk «hjemmelag» og har tatt 13 av sine totalt 17 poeng på hjemmebane. De har kun en seier på bortebane i 2021

-Vil tilbake på vinnersporet.

Sjefen sjøl Steinar Lein ser muligheter i de kommende tre kampene, men er også klar på at Rosenborg må ha litt flaks nå – skal de ta gullet. -Vi har kommet i en posisjon hvor vi ikke lenger selv bestemmer utfallet, og det er vi ikke så fornøyde med, men vi er fast bestemt på å gi Sandviken kamp til døra, avslører Lein.

-Vi går for å vinne våre resterende 5 kamper, det er det vi får gjort noe med. Så får det gå som det går med Sandviken. -Toppserien har også i år vist seg å ha jevne kamper mellom topp og bunn, så det er noen potensielle bananskall Sandviken kan skli på, da må vi sørge for at vi er i posisjon hvis de glipper. -Vi må ha fullt fokus i hver kamp, kjempe hardt for hvert eneste poeng – og ta en kamp av gangen. -Gjør vi det så vet jeg at laget har kvalitet nok til å ta flere seire på rad, og det er vårt mål nå, avslutter en offensiv hovedtrener som ser fram til kampen mot Arna-Bjørnar på lørdag.

Billetter til kampen får du kjøpt her: https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rosenborg_bk__arnabjoernar_091021_toppseriens_15_runde