RBK-styret sa ja!

Ekstraordinært årsmøte mandag 27.01.2020

Sist oppdatert: 16. des 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Mandag 16. desember vil skrive seg inn i historiebøkene som en viktig dag i trøndersk og norsk kvinnefotball. Det var den dagen styret i RBK stemte ja til at Trondheims-Ørn skifter navn – og spiller i svart og hvitt fra sesongen 2020. Dermed har også RBK et kvinnelag – og et nytt kapittel i fotballhistorien kan skrives.

Det er en betydelig beslutning som ble tatt av RBKs styre mandag. Den berører de to mestvinnende klubbene i norsk fotball – og er et sterkt og viktig signal fra RBK – om at de ønsker å satse på kvinnefotballen. For Trondheims-Ørn betyr det at ambisjonene om å ta tilbake tronen i norsk fotball – får en helt annen dimensjon, selv om det medfører et skifte av navn og drakt. Historien til klubben ligger fortsatt godt plantet i klubbens grunnmur, og dyrkingen av lokale regionale talenter vil bare få forsterket kraft.

Prosessen med å komme fram til beslutningen har vært omfangsrik, detaljert, nødvendig – og har pågått mellom klubbene i hele høst. Informasjonsutveksling, samtaler og planlegging av de neste 4-5 årene har foregått i kulissene både på Lerkendal og på Koteng Arena – og nådde sitt foreløpige klimaks med kveldens beslutning.

Nå skal styrets beslutning opp til avstemming i begge klubbenes årsmøte i midten av februar – før den helt formelt sett settes ut i livet. Det er ventet positiv oppslutning blant RBKs stemmeberettigede medlemmer – og signalene i Ørn-leiren er allerede avdekket som positive til denne endringen.

2020 blir historisk – nå blir det ekstra interessant å følge sesongoppkjøringen fra nyåret – til både herre- og damelaget, som skal spille i den svarte og hvite drakten til neste år.

I løpet av tiden fremover vil det kommer mer om hva dette vil innebære i praksis – og det vil komme reaksjoner fra begge leire – så følg med på hjemmesiden, Facebook og Instagram for oppdateringer.