På tide med en hjemmeseier!

Sist oppdatert: 28. aug 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Søndag er det kamp om tre nye viktige poeng i noe som ligner på tidenes jevneste Toppserie. Tabellen har delt seg på midten, der de fem øverste lagene kjemper om medaljene – og de fem nederste for å unngå nedrykk og kvalifisering. Rosenborg ligger på en tredjeplass med 19 poeng, like mange som LSK Kvinner og Sandviken. Vålerenga leder serien med sine 23 poeng, men har en kamp mer spilt. Toppserien er nå kommet halvveis og alle lagene har møtt hverandre en gang så langt.

Arna-Bjørnar er neste gjest på Koteng Arena. Bergenslaget med lange tradisjoner i Toppserien har hatt en småtrøblete sesongstart og er nok ikke helt fornøyde med poengfangsten så langt. Sjetteplass og ni poeng er nok noe mindre enn søndagens bortelag hadde regnet med før sesongstart. I fjor ble laget nærmest ribbet for spillere når 6 spillere valgte å gå til naboen Sandviken, og det tar tid å bygge opp et nytt lag også i Bergen. Den jobben har de startet, og selv om RBK vant borte mot de for noen uker siden, så forventes det nok en jevn kamp på søndag.

Topp mot bunn har vist seg å være jevne oppgjør i 2020. Vår eminente venstreback Kristine Minde har løpt mang en mil i den sorte og røde A/B-drakten, men det blir forhåpentligvis tre nye RBK-poeng å vise til for vår bergenser når dommeren blåser av oppgjøret på søndag.

Kristine Minde møter nok en gang gamle kjente i Arna-Bjørnar på søndag. Slekt og bakgrunn får vike søndag – Kristine kommer til å gi alt for at poengene blir igjen i Trondheim på søndag.

Årets sesong har gitt spennende oppgjør i hver eneste serierunde, og faktum er at RBK har plukket flere poeng på bortebane (13) enn på hjemmebane (6). Nå har RBK spilt en kamp mer borte enn hjemme, så det må tas med i betraktningen. Kun en seier har det blitt hjemme foreløpig (3-1 mot Kolbotn) på Koteng Arena. Det håper hjemmelaget å gjøre noe med på søndag.

Laget på søndag blir uten Emilie Bragstad. Midtstopperen fikk rødt kort i en dramatisk midtukekamp mot Røa. En batalje med noen kontroversielle dommeravgjørelser, to straffespark dømt i mot (en som endte i mål, og en som gikk utenfor) og det omtalte røde kortet til Bragstad. Det var alt i alt en ganske tøff kamp på Røa-banen på onsdag ettermiddag. Da var det ekstra godt at laget nok en gang klarte å hale i land en seier. Det er også uvisst om førstekeeper Kristine Nøstmo blir spilleklar søndag – eller om det blir å se Rugi (Rugile Rulyte) i aksjon for fjerde gang i år. Troppen offentligjøres søndag.

NB! Det er få som får plass på Koteng Arena på grunn av restriksjonene, så bruk anledningen til å støtte laget fra stua – kjøp Sofabilletten på Vipps 12074, og bli med på å sette ny rekord.