Overlegent RBK slo Kolbotn 3-0 – landslagsspillerne markerte seg.

Emilie Bragstad jubler etter å ha satt inn 1-0 mot Kolbotn. Elin Sørum (t.v) er minst like glad. Det var Bragstads første mål for sesongen - ikke overraskende kom det etter en corner. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 29. mai 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var et solid hjemmelag som vant årets andre runde i Toppserien med 3-0 over Kolbotn på Koteng Arena. Alle tre målene scoret av RBKs tre A-landslagsspillere – nylig tatt ut til kamper i juni. Med to seire av to mulige ser hjemmestatistikken i 2021 vesentlig bedre ut enn fjorårets. Da ble det litt for mange uavgjorte kamper, og det viste seg være avgjørende for gullkampen. Nå ser det bedre ut, og med 5-0 i målforskjell og seks av seks mulige poeng før neste runde mot Arna-Bjørnar – kan vi si at serien har startet på en meget god måte for RBK.

Første omgang var 45 minutter som hjemmelaget dominerte i både ballbesittelse og ikke minst i antall målsjanser. Kampen totalt sett bød på 10-1 i målsjanser i favør hjemmelaget – sånn sett var det lite tvil om hvor poengene skulle havne i dag. Men, så lenge målene uteble i den første omgangen så levde spenningen i oppgjøret. En første omgang uten reell målsjanse til bortelaget, mens hjemmelaget produserte 4-5, men uten uttellling.

Uttelling skulle det bli. Det var Emile Bragstad som sørget for 1-0 på corner, der hun stuper inn på første stolpe og sender ballen forbi Kolbotn-keeperen. Stopperen som igjen ble tatt ut til A-landslaget tidligere i uka spilte nok en solid kamp, og har nå også åpnet målkontoen. Da var det gått 2 minutter av andre omgang, og det som så vanskelig ut for gjestene – ble bare verre for de blå-hvite. Når så Julie Blakstad krangler inn 2-0 etter 63 minutter, helt nede ved stolperota og setter ballen mellom bena på keeper – er det ingen tvil om hvor tre poeng skulle havne. RBK dominerer banespillet og skaper nok sjanser til å score flere, men det mangler litt på uttellingen også i dag – i forhold til skapte sjanser.

Helt til slutt er det Lisa-Marie Karlseng Utland som setter spikeren i kista med 3-0 i det 73 minutt, sitt andre mål for sesongen – og Kolbotn ser resignerte ut. Bortelaget får en kjempesjanse fire minutter før slutt ved et innlegg fra høyre som går over alt og alle, men dessverre for Kolbotn var det ingen til å ta i mot – og ballen går utenfor Nøstmo sitt mål, nok en gang. Ingen travel dag for RBKs keeper – som holder nullen i sin andre kamp på rad.

Tre lag med full pott etter to serierunder: Vålerenga, Rosenborg og Sandviken. Tre lag som er tippet i toppen har satt standarden – det betyr nok at årets Toppserie også blir jevn og svært spennende. Nå venter årets første bortekamp. Turen går til Bergen lørdag 5. juni, til et Arna-Bjørnar som har tapt begge sine to første kamper. RBK var best borte i fjor – klarer de å opprettholde den statistikken i 2021? Tiden vil vise, første test er om en uke.

Kampfakta:

Lørdag 29. mai, Koteng Arena – Toppseriens 2. runde.

Tilskuere: 130 (fullt)

Rosenborg BK Kvinner – Kolbotn: 3-0 (Bragstad 47 min, Blakstad 63 min, Karlseng Utland 73 min)

Laget:

Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Olsvik – Joramo – Sørum – Blakstad – Andreassen (Lein) – Rogde (Fornes) – Karlseng Utland (Brønstad).