Overbevisende seier 4-1 borte mot Lyn!

Julie Blakstad ble tomålsscorer mot Lyn - her feirer hun det historiske 1-1 målet mot LSK forrige helg. Fhoto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 11. jul 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg dominerte store deler av kampen mot Lyn i dag, og vant fullt fortjent 4-1, etter mål av Marit Clausen og Julie Blakstad.

Bortelaget tok kommandoen i kampen fra start og hadde mye ballinnehav i store deler av 1. omgang. Solide bakover og slapp ikke Lyn til på noe som helst. Bortsett fra en og annen dødball var hjemmelaget relativt svake de første 45 minuttene. Rosenborg skapte flere sjanser, og kunne tatt ledelsen tidligere i kampen – men det var i det siste spilleminuttet Marit Clausen dundret inn 0-1 etter et godt 45-graders innlegg fra høyre. 0-1 til pause virket veldig fortjent – og vi fikk se mye godt spill av våre svarte og hvite heltinner.

Andre omgang startet som den første sluttet, og etter bare 2 spilte minutter så setter Clausen inn sitt andre for dagen, og det hele begynner å se bra ut for de svarte og hvite. Julie Blakstad startet denne kampen, og etter 51 spilte minutter er ungjenta frempå og setter 0-3. Kampen bærer preg av stort ballinnehav og god kontroll av Rosenborg i denne perioden, og det går ikke mer enn 4 minutter til før 0-4 er et faktum. Blakstad scorer sitt andre for dagen, og sitt tredje på to kamper. Spilleren som kun har vært i klubben i en drøy uke må sies å utgjøre en forskjell – og akkurat som mot LSK viser Blakstad at flere Toppserieforsvar skal få problemer med å stoppe 18-åringen med sin styrke, fart og målteft.

Lyn slippes litt mer inn i kampen de siste 20 minuttene, og Rosenborg gjør flere bytter i denne perioden. Reduseringen til 1-4 skapes av et balltap av RBK på midten, som effektivt spilles opp på Camilla Linberg som fra ca 16 meter skyter i vinkelen, utagbart for Nøstmo.

Alt i alt en meget solid forestilling fra Rosenborg, denne gang også med bra uttelling – selv om det kunne vært flere mål i bortelagets favør. En debutant i Toppserien fikk vi på Kringsjå: nr 88 Emilie Lein fikk sine første minutter i den øverste divisjonen på høyre kant.

Nå gleder vi oss til neste søndag: da kommer Kolbotn på besøk – klarer RBK å fortsette den gode trenden er det håp om tre nye poeng mot de blå/hvite. Avaldsnes leder tabellen med 4 poeng etter to spilte serierunder, med et plussmål mer enn RBK. LSK og Sandviken fullfører den andre serierunden i morgen søndag.

Kolbotn neste søndag kl 16:00 kan by på enda en godbit: Kristine Minde er spilleklar – får vi se den tidligere Wolfsburgspilleren i aksjon allerede fra start?

Kampfakta lørdag 11. juli kl 14:00:

Lyn – Rosenborg, 1-4 (0-1)

Mål: RBK, Marit Clausen (45, 47), Julie Blakstad (51, 53). Lyn, Camilla Linberg (64)

Gult kort: Emilie Joramo

Laget: Nøstmo – Næss – Vårhus – Bragstad – Vaagan Hofset – Elin Sørum (Utland) – Joramo (Gashi) – Blakstad – Cesilie Andreassen (Døvle)- Celine Nergård (Fornes) – Marit Clausen (Lein)