Overbevisende av RBK – solid 3-0 seier mot Lyn

Elin Sørum, Lisa-Marie Karlseng Utland (delvis skjult), Cesilie Andreassen (helt skjult bak Clausen) Marit Clausen, Emilie Joramo og Mali Næss står klare til å feire mål med resten av laget, rett etter at Julie Blakstad har scoret hjemmelagets første mål for dagen. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 05. okt 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble et sterkt resultat med hjemmeseier til Rosenborg etter 3-0 mot Lyn. Det betyr andreplass etter 14 spilte serierunder, og trønderne fosser videre og er fortsatt ubeseiret i årets serie. 3-0 er ikke hverdagskost i tidenes jevneste Toppserie, dette var et solid signal til Vålerenga om at de skal få kamp helt til døra i gullkampen i 2020.

Vålerenga leder Toppserien med 31 poeng, et poeng foran RBK – og det er nettopp det to lagene som møtes i neste serierunde. Den kampen går 18. oktober på Intility Arena i Oslo, og kan bli ganske avgjørende for utfallet av årets Toppserie.

Rosenborg spilte meget godt i første del av første omgang og skapte flere sjanser, hadde banespillet og ballinnehav på en overbevisende måte. Det tok ikke mer enn 5 minutter før Julie Blakstad knaller inn en superheading etter et flott innlegg fra assistdronninga Cesilie Andreassen. Scenen var satt, og i de neste minuttene er Lyn statister – og RBK kunne lett å økt ledelsen.

Det skal gå 29 minutter til før 2-0. Lisa Marie Karlseng Utland spiller bedre og bedre, og den råsterke landslagsspilleren fra Mo setter sitt tredje mål for sesongen. Plassert ute på en for henne uvant posisjon som kant, ser vi mer og mer den målfarlige spilleren hun er kjent for å være. I spann med Marit Clausen representerer de to mye kraft – og det gjør nok vondt å møte de to for et hvert forsvar i Toppserien. 2-0 til pause er vel fortjent, selv om Lyn slipper mer til i andre del av omgangen, så skaper ikke Oslolaget all verden.

Andre omgang er også solid, og hjemmelaget skaper flere store sjanser – men uttellingen står ikke helt i stil til spillet i de siste 45 minuttene – og Lyn får låne ball mer i perioder av denne omgangen. Men med ball er det vanskelig å se hvordan de helblå skulle komme seg gjennom RBK. Lyn er nok mer komfortable med å ligge lavt og kontre, men de hadde ikke dagen i dag – og det skyldes nok i stor grad den gode defensive jobbingen som ble lagt ned av de svarte og hvite fra Trondheim. Deres toppscorer Camilla Linberg skapte så og si ingenting – og selv om Mimmi L. Veum til tider er et aktivum – så var de to spissene ikke noen stor trussel denne søndagen.

Helt på tampen av kampen kommer det en perle av scoring signert Elin Sørum. Spilleren som ble kåret til månedens spiller i Toppserien for September hadde nok en god kamp. Tre minutter før full tid får hun dratt seg fri på Lyns venstre side, og fra skrått hold like utenfor 16-meteren curler hun ballen vakkert inn i lengste hjørne. Et vakkert punktum på kampen, og et flott mål av Sørum som hadde nok en god kamp for hjemmelaget.

Tre poeng og opp på andreplass for RBK. I serien venter Vålerenga 18. oktober. Den kampen går i Oslo og på NRK, så her får alle som vil med seg en skikkelig thriller av en kamp. Bare å glede seg – Rosenborg er fortsatt ubeseiret.

Men først skal det spilles NM: onsdag kl 14:30 på Koteng Arena – Kolbotn kommer på besøk for å kjempe om en kvartfinalebillett. RBK har ambisjoner og tradisjoner i cupen, så disse jentene vil gå all inn for avansement på onsdag.

På slutten fikk vi også en debutant i Toppserien: Mari Kristine Vik fikk noen få minutter for Lisa-Marie Karlseng Utland.

Kampfakta:

Koteng Arena, søndag 4. oktober kl 1600, Toppseriens 14. runde.

Rosenborg – Lyn, 3-0 (2-0).

Mål: Blakstad (5), Utland (34), Sørum (87)

Laget: Nøstmo – V. Hofset – Næss – Vårhus – Minde – Sørum (Lein) – Joramo – Blakstad (Døvle)- Andreassen (Nergård) – Utland (Vik)- Clausen (Fornes).