Ny toppkamp – møter Avaldsnes lørdag kl 1500

Cesilie Andreassen i duell mot LSK Kvinner i første runde av årets Toppserie. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 22. aug 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det er duket for nok et toppoppgjør i Toppserien i dag. Rosenborg har reist til Haugesund og møter Avaldsnes kl 1500. Det er nummer tre (RBK) som møter nummer fire på tabellen, og det blir spennende å se om bortelaget kan kapre nye viktige poeng i kampen om medaljene.

Rosenborg trives godt på vestlandet, de to oppgjørene mot Sandviken og Arna/Bjørnar fra Bergen har gitt full pott og seks poeng – så gode prestasjoner på bortebane har vært normalen så langt i 2020. Fortsetter Marit Clausen å pøse inn mål? Hun er toppscorer i Toppserien – vil det bli flere nettkjenninger mot Avaldsnes? RBK har vært stødige bakover, og sluppet inn få mål – men laget har produsert mange mål og enda flere målsjanser i 2020 enn 2019-utgaven klarte. Det er en stor forskjell på laget fra i fjor til i år når det kommer til uttelling fremover. Spennende å se om laget klarer å tukte Thomas Dahles utvalgte på lørdag.

Spenning er det også knyttet til keeperplassen. Kristine Nøstmo måtte kaste inn håndkledet før forrige kamp hjemme mot Vålerenga. Inn kom Rugile Rulyte (Rugi) og 18-åringen overbeviste med en gang i sin Toppseriedebut. Får Rugi fornyet tillitt av Steinar Lein i dagens kamp?

Troppen til Haugesund:

Birthe Christiansen, Rugile Rulyte, Mali Næss, Emilie Bragstad, Ina Vårhus, Kristine Minde, Sofrid V. Hofset, Elin Sørum, Emilie Joramo, Siw Døvle, Cesilie Andreassen, Celine Nergård, Marit Clausen, Lisa-Marie K. Utland, Julie Blakstad, Rakel Engesvik, Laura Gashi, Emilie Lein.

Kampen kan du se her: https://www.direktesport.no/event/66TCNQVpu6eqmb2jTL0vN0?publication=www.nidaros.no