Ny satsing i RBK: Rosenborgs JenteAkademi

Historisk begivenhet. Rosenborg BK Kvinner sitt jenteakademi har hatt sin start denne uken. Over 50 fotballglade jenter i alderen 8-12 år deltok på fotballskole i høstferien.

Sist oppdatert: 08. okt 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg sin satsing på jentene i vår region har tatt et nytt steg denne uken. Et rent jenteakademi har blitt en realitet, og satsingen startet med en todagers fotballskole i høstferien. Målgruppen er jenter i alderen 8-12 år, som ønsker et utvidet treningstilbud.

Alle aktivitetene foregår på Lade, primært på Koteng Arena, og er i regi av Rosenborgs kvinnelags utviklingsavdeling. Utviklingsavdelingen har ansvar for etablering og gjennomføring av fotballskoler og akademi som skal være rendyrket for jenter.

Denne fotballskolen var bare første steg på veien i etableringen av Rosenborgs JenteAkademi. Det neste i 2020 er å tilby jenter i samme aldersgruppe et ekstra treningstilbud – ved siden av klubbhverdagen. Det blir en økt i uka som skal stimulere til økt treningsvilje og motivere jentene til fotballaktivitet.

Det er trenere og spillere i Rosenborg som står for øktene, og det blir mulighet til å komme nærmere forbildene som A-laget til Rosenborg har så mange av.

For 2021 kommer enda flere tiltak som vil komme treningsivrige jenter til gode. Det kommer mer informasjon om det etter hvert som konseptene for 2021 blir klare.

Jublende glade jenter fikk sin første opplevelse med Rosenborgs JenteAkademi denne uken.

Ønsker du å melde på «Akademiøkter etter skoletid» (jenter i alderen 8-12 år) denne høsten, så kan du melde på her https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rbk_jenteakademi__akademioekter_etter_skoletid

Noen flere bilder fra de to siste dagene: