Ny RBK-spiller fra nyttår – Anna Jøsendal forlater Avaldsnes

Sist oppdatert: 31. aug 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

I dag ble det klart at Anna Jøsendal forlater Avaldsnes og blir RBK-spiller fra 1.1.2022. 20-åringen fra Odda har hittil 65 kamper for Avaldsnes i Toppserien, og 38 kamper for Norge på aldersbestemte landslag. I dag ble Jøsendal også tatt ut i A-landslagstroppen til Norge, i uttaket til VM-kvalifiseringskampene mot Armenia og Kosovo. Jøsendal kan brukes i flere posisjoner på banen, både midtbane og kantrolle er kjent for den ferske A-landslagsspilleren, som også har spilt en god del back.

Viktig steg i karrieren – tro på videre utvikling

Hovedpersonene selv var veldig tydelig sitt valg. -Jeg er veldig fornøyd med å kunne komme til Rosenborg, og det var ingen tvil om at dette føles riktig for meg og min videre utvikling, forteller 20-åringen. -Det er en stor klubb, med ambisjoner og som er på vei opp og fram, og det vil jeg veldig gjerne være en del av, fortsetter Jøsendal. -I tillegg kjenner jeg mange av spillerne i klubben fra før, og Steinar Lein har jeg hatt som trener tidligere, så å få utvikle med videre under hans ledelse kjennes veldig rett for meg.

Trøndersk – røtter i Fannrem

Det er flere som gleder seg over denne overgangen. Mor til Anna Jøsendal er nemlig trønder. Og ikke fra hvilket som helst sted heller: mor til Anna er fra Fannrem, midt i RBK og Eggen-land – så Jøsendal er ikke ukjent med vår region, og har tilbragt mange ferier i  Trøndelag oppgjennom oppveksten – og gleder seg til å komme nærmere familien her oppe.

Sesongen 2021 fullfører hun i Avaldsnes, og er klar for RBK og svart og hvitt fra 1. januar 2022.