Ny folkefest – tre poeng og på trygg grunn?

Vil publikum kjenne sin besøkelsestid i oppgjøret mot Kolbotn?

Sist oppdatert: 11. okt 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det er med visse forventninger Ørn tar i mot Kolbotn lørdag kl 1300 på Koteng Arena. Midtuken viste oss at publikum kom på showkamp – da et sted mellom 400 og 500 var innom og så Ranheim, Rosenborg og Trondheims-Ørn kjempe om heder, ære og inntekter til CARE.

Og akkurat publikum og tilstrømning til de ulike arenaer i Toppserien er et veldig aktuelt tema om dagen. I kampen om sponsorpenger, medieavtaler og mediedekning er det hevet over en hver tvil at med flere folk på kampene – så øker sannsynligheten for bedre avtaler. Toppserien har hatt en prosentvis vekst de siste årene, men det er fortsatt under 300 i snitt – hvis vi ser alle klubbene under ett. Det må det gjøres noe med, og Toppfotball kvinner og klubbene er i full gang med å iverksette tiltak for å heve publikumssnittet de neste 4 årene.

Et av disse tiltakene ser vi i morgen, Kronekampen gjennomføres – og bedrifter og privatpersoner kan bidra med et kronebeløp per tilskuer inn på arenaen. Like viktig er det at det faktisk kommer folk på kampen – så de som ikke gir kroner – kan bidra positivt gjennom å komme på kampen. De som ønsker å bidra kan fortsatt gjøre det her: http://j.mp/2LDsiiT

Foran oppgjøret i morgen har også vår rekruttspiller Emilie Lein vært gjesteskribent, og delt sitt syn på saken om antall publikum på kampene i Toppserien i Adressa, og det kan du lese mer om her: https://www.adressa.no/pluss/meninger/2019/10/11/Kun-200-personer-m%C3%B8ter-opp-for-%C3%A5-heie-jentene-frem-20107371.ece

Oppgjøret mot Kolbotn har følgende utgangspunkt:

  • Kolbotn ligger på 7. plass med 21 poeng
  • Ørn ligger på 8. plass med 19 poeng

Vinner Ørn – vil vi passere Kolbotn på tabellen og innta 7. plassen. Det vil gi Ørn en stabil luke ned til lagene under, Arna/Bjørnar på 9. plass, og Lyn på den utsatte 10. plassen som belønnes med kvalifiseringsspill om plassen i Toppserien – den vil «ingen ha». Skulle Kolbotn vinne – så vil de ha 24 poeng – og være på rimelig trygg grunn i forhold til den kvalikplassen, og de kan ikke rykke direkte ned heller.

Viktigheten av lørdagens kamp er derfor stor i begge leire. Dette er en kamp begge lag kommer til å gi alt for å vinne – for det setter vinneren i en veldig gunstig posisjon i forhold til de resterende tre kampene. Det er også et hjemmelag som desperat ønsker å vise seg fram for publikum – og sørge for å få uttelling i form av mål – som har vært lagets desidert største problem på hjemmebane. Der har de spilt jevnt med, og tidvis bedre enn motstanderen – men har fått dårlig betalt. Det ønsker spillerne å rette på mot Kolbotn!

Kom på kamp og opplev dramaet på nært hold! Troppen lørdag: Nøstmo, Østerås, Broholm, M. Olsen, Vårhus, Næss, Olsvik, Vaagan Hofset, Sørum, Joramo, Engesvik, Andreassen, Døvle, Bakke, Melhus, Clausen, Adserø, Fornes.