Nok en uavgjort på hjemmebane – sjanserik kamp endte 1-1.

RBK`s Emilie Lein kom inn i 2. omgang. Her blir hun felt for tredje gang på 4 minutter. Det ble bare nesten for RBK, poengdeling mot Arna-Bjørnar føltes som 2 poeng tapt for hjemmelaget i dag. (Foto: Stein Langørgen)

Sist oppdatert: 31. aug 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble poengdeling på Koteng Arena i dag. 1-1 mot Arna-Bjørnar føltes nok litt bittert for RBK som burde vunnet denne kampen – hvis man ser på spill og sjanser. Kristine Nøstmo var tilbake i mål etter tre kamper ute med skade. Med Nøstmo tilbake var det igjen mulig å bruke de presise lange utspillene i oppspillsfasen av RBK`s angrepsspill – så det var et motivert og offensivt hjemmelag fra start.

Arna-Bjørnar har tradisjonelt vært et vanskelig lag å møte, Rosenborg vant 2-1 i Bergen tidligere i år – så var det godt håp om hjemmeseier for trønderne i denne 10. runden av Toppserien 2020. Slik ble det ikke.

Kampen var ikke mer enn et kvarter gammel og RBK hadde hatt to baller i nettet – begge avblåst for offside – den ene var nok helt på sin plass, men nummer to var av det tvilsomme slaget. I tillegg blåste Lisa-Marie K. Utland ballen over fra svært kloss hold. RBK kontrollerte den første omgangen, og burde gått til pause med ledelse.

0-0 til pause sto det og Rosenborg fortsetter å ha bra kontroll på gjestene, og kommer til flere store sjanser uten å få uttelling. Innbytter Celine Nergård kommer inn med friske bein og med sin fart er hun en trussel fra første sekund. Nergård er på banen i knappe tre minutter før hun setter 1-0, og hjemmelaget setter enda mer trykk på gjestene. Sara Fornes har også kommet inn, og nå ser det ut til at RBK skal få sin etterlengtede hjemmeseier. RBK trykker på og skaper sjanser – Nergård har en i stolpen i tillegg til målet, og det ser ut som det skal gå mot hjemmeseier nummer to i år.

Så skjer det som av og til skjer i fotball. Det ene laget har et spillemessig overtak, men klarer ikke å omsette sjansene til mål. 1-0 er da ingen trygg ledelse, og nesten ut av ingenting er Arna-Bjørnar på en sjelden visitt innenfor RBK`s 16-meter. Hjemmelaget lager straffe til de røde fra Bergen. Ingen store protester fra RBK – etter litt for aktiv armbruk av Vårhus som feller en Arna-Bjørnar spiller på vei gjennom midtforsvaret. Meryll Abrahamsen er nådeløs fra straffemerket og den teknisk gode midtbanespilleren kroner en god kamp med scoring fra 11-meteren. Nøstmo går til riktig side, men straffen er for godt plassert til at hun klarer å redde den.

Rosenborg setter inn en sluttspurt, og pumper ballen gang på gang inn i Arna-Bjørnars felt og skaper flere farligheter, men det blir ikke flere mål ut av det – og kampen ender 1-1 og poengdeling til begge lag.

Akkurat det er nok gjestene mest fornøyde med – for RBK føltes nok dette som to tapte poeng.

Neste helg venter en skikkelig utfordring: lørdag 5. september møter trønderne LSK Kvinner i LSK-hallen – det blir nok en toppkamp.

PS! RBK er ubeseiret i de 10 første kampene i år, og de 5 siste i 2019 – det gir 15 Toppseriekamper på rad uten tap…

Kampfakta:

Søndag 30. august 2020, Koteng Arena kl 13:30.

Rosenborg – Arna/Bjørnar, 1-1 (0-0).

Mål: RBK 1-0, Celine Nergård (74 min). A/B 1-1, Meryll Abrahamsen (87 min).

Laget: Nøstmo – Vaagan Hofset – Næss – Vårhus – Minde – Joramo – Sørum – Blakstad – Andreassen (Døvle) – Utland (Nergård + Lein inn for Nergård)- Clausen (Fornes)

Gult kort: Elin Sørum.