NM-drømmen lever for Rosenborg – kvartfinale mot Avaldsnes søndag kl 12:00

God stemning etter seieren mot Byåsen i 2. runde av NM. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 09. sep 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg er på pokaljakt i 2021. Laget henger med i gullkampen i Toppserien, men har 4 poeng å ta igjen der – og en cupfinale henger også veldig høyt. Det å nå cupfinalen var et av de uttalte målene for laget før sesongen, og laget er foreløpig i rute for akkurat det. Det er lenge siden 2014 og sist gang Trondheims-Ørn spilte finale (tapte mot LSK Kvinner) – det er et meget motivert hjemmelag som kommer til å stille på søndag kl 12:00. Spillere som Mali Næss, Kristine Nøstmo og Maria Olsvik var med i 2014, de har nok svært lyst på å erstatte det cupsølvet med gull for RBK i 2021.

Motstander Avaldsnses har hatt litt å stri med denne sesongen. Med 12 poeng og en foreløpig 7. plass på tabellen, er cupen eneste mulighet til å vinne noe i 2021 for laget fra Karmøy. Ex Ørn-trener Thomas Dahle kjenner de fleste i RBK godt fra før, og vil gjøre alt i sin makt for at bortelaget går til semifinale. Avaldsnes mistet nettopp Olaug Tvedten til Vålerenga og er svekket. Det ble også kjent for kort tid siden at Anna Jøsendal forlater Avaldsnes til fordel for Rosenborg fra nyttår.

Rosenborg har som de fleste andre Toppserielagene hatt en rolig reise i cupen, og slått Byåsen og KIL/Hemne komfortabelt på veien til denne kvartfinalen. Avaldsnes er det uansett grunn til å ta på alvor, det er et lag RBK har slitt med å slå – og det blir sikkert en tett og jevn cupbatalje på søndag.

De øvrige kvartfinalene spilles lørdag 11.9:

Sandviken – Fløya, kl 1300

LSK Kvinner – Klepp, kl 1500

Kolbotn – Vålerenga, kl 1700

Det blir en tett cupbatalje på søndag – kampstart kl 12:00 – vi åpner portene kl 11:00, billetter får du kjøpt her: https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rosenborg__avaldsnes_120921___kvartfinale_i_nm_2021