Marit Clausen forlater Rosenborg

Årets toppscorer Marit Clausen blir ikke å finne i svart og hvitt neste sesong. Spissen forlater Rosenborg, men det er ikke kjent hvor spissen fortsetter karrieren i 2021. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 15. des 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Årets toppscorer i Rosenborg, Marit Clausen blir ikke å finne i svart og hvitt neste år. Hun forlater Rosenborg etter å ha scoret 9 mål i rekordsesongen 2020. Laget forble ubeseiret i Toppserien, og Clausen var en viktig del av suksessen i året som endte med sølv til slutt.

Clausen har lang fartstid i klubben. Spissen kom til klubben tilbake til 2011, da som spiller for rekruttlaget til Trondheims-Ørn. Den gang et stortalent, og debuterte i Toppserien så tidlig som 2012. Hun ble i noen år dyrket som midtstopper, og fikk til sammen 41 kamper på aldersbestemte landslag, halvparten av dem på J19, mange av dem igjen som kaptein. I Toppserien har hun 138 kamper totalt, 118 av dem for Trondheims-Ørn, 20 i den svarte og hvite RBK-drakta. Totalt har hun scoret 28 mål i Toppserien.

Sommeren 2017 sa ryggen stopp, og Clausen ga seg på toppnivå. Våren 2019 meldte lysten på toppfotball seg igjen, og i april 2019 var comebacket et faktum. Nå som spiss. Etter en og en halv sesong på sidelinjen var det en sterk prestasjon å kjempe seg inn i Steinar Leins lag, og i 2020 har Clausen spilt en viktig rolle og endte altså opp som lagets toppscorer. En sølvmedalje fra NM etter cupfinaletapet i 2014 var nok et resultatmessig høydepunkt – før overgangen til Rosenborg og 2020-sesongen, der det ble seriesølv – og en kamp om toppscorertittelen i ligaen helt til siste kamp.

Hele Rosenborg ønsker Marit all mulig lykke til videre i karrieren – hvor enn det måtte være.