«Krig og kaos» – Rosenborg møter Røa lørdag kl 15:00

Sist oppdatert: 12. sep 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

«Krig og kaos» er et direkte sitat fra en av RBK-spillerne på spørsmål om hva som møter oss på lørdag. Det er Røa. Klubben fra Oslos vestkant som har hatt en vanskelig start på Toppserien, men som har begynt å plukke poeng og klatre på tabellen i det siste.

Med sin direkte spillestil, og sitt tøffe duellspill er ikke Røa det laget man elsker å møte. Det smeller, det blir gule og røde kort, et og annet straffespark – det er temperatur både på og utenfor banen. Røatrener Geir Nordby er Toppseriens veteran nr 1, og er kjent for sitt engasjement på sidelinjen. Ikke få dommere og motspillere har fått høre Nordby-røsten de siste 25 årene. Men, det har gitt pokaler – selv om det begynner å bli noen år siden sist nå.

Røa har hatt sin storhetstid i norsk fotball på midten av 2000-tallet spesielt, og kom i sin tid inn som et friskt pust inn i norsk kvinnefotball – rett etter at Trondheims-Ørn sluttet å vinne sine titler. Røa vant både serie og cup flere ganger, og fikk spille i Europa – og var en utfordrer til de mer etablerte topplagene den gang – ikke helt ulikt posisjonen Rosenborg er i nå.

På lørdag er det ingen som har tro på noe annet enn en tøff kamp. Det blir harde dueller og et Røa som sannsynligvis ligger i 4-5-1 eller kanskje til og med 5-4-1, og som kommer til å gjøre alt de kan for å gjøre livet surt for et RBK i fremgang. Tiden vil vise om de lykkes, og om det er taktikken. Akkurat som mange andre norske klubber er også Røa blitt tappet for profiler, og kvaliteten i troppen er antagelig svekket – resultatene i år tyder i hvert fall på det. Det kan bety at de spiller enda mer direkte, og at de vil prøve å nekte RBK å få kontroll på kampen, slik trønderne hadde i 1. omgang mot LSK forrige helg.

Det blir et gjensyn med en gammel Ørn: Sara Suphellen som har vært innom LSK på sin vei – virker å ha etablert seg i 11eren til Geir Nordby. Supphellen er en tøff duellspiller som sikkert ikke ønsker å gi noe gratis til sine gamle lagvenninner på lørdag. En som heller ikke ønsker å gi bort gaver til gamle kjente er Lisa Marie Karlseng Utland. Med sin fortid i Røa – før utenlandsoppholdene i svenske FC Rosengård og engelske Reading – er vår nordlending ekstremt motivert for plusse på i målprotokollen lørdag.

Mange poenger i oppgjøret: det er topp mot bunn, trenerduellen Nordby/Lein, det blir tøft og spennende. Poengene trenger begge lag like mye. Røa for å holde spesielt Lyn og Kolbotn bak seg, RBK for å henge med Vålerenga i gullkampen.

Troppen:

Nøstmo, Rulyte, Christiansen, Næss, Vårhus, Bragstad, Minde, V. Hofset, Joramo, Sørum, Døvle, Andreassen, Nergård, Blakstad, Utland, Fornes, Lein, Clausen, Berg-Johansen, Vik.