Knuste Kolbotn – endelig kom målene på hjemmebane!

Marit Clausen, Cesilie Andreassen og Elen Melhus sto for de fire målene mot Kolbotn.

Sist oppdatert: 12. okt 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Endelig fikk hjemmepublikum se et Ørn-lag som hadde noe som lignet på normal uttelling på hjemmebane. Kampen mot Kolbotn svarte til forventningene – og det var liten tvil om hvor poengene skulle havne til slutt etterhvert som kampen skred fram.

Det var om å gjøre å innfinne seg til kampstart i dagens oppgjør mot Kolbotn – for det var ikke gått mer enn 1 minutt av første omgang før det sto 1-0 til hjemmelaget! Cesilie Andreassen er i fyr og flamme om dagen – og det er nettopp hun som setter dagens første mål. Ørn får en corner som først blir delvis klarert – før Andreassen er frampå og scorer sitt fjerde mål på to kamper. En magisk start for et lag som har slitt med å få det første målet – og spesielt på hjemmebane i Toppserien har dette vært lagets store problem.

Publikum – 376 i tallet – koste seg på Koteng Arena denne lørdagen!

Hjemmelaget starter best – og har god føring i kampen i de første 12-15 minuttene. Andreassen har en suser fra nesten 20 meter som stryker krysset – det skal vise seg at dette er det nærmeste vi kommer en scoring til i denne omgangen.

Kampen endrer litt karakter og Kolbotn kommer mer og mer med. Anført av tidenes mestscorende kvinne på landslaget, Isabell Herlovsen – tar de hvite og blå over banespillet og styrer midtbanen mer og mer. Spesielt bortelagets nr 19, Eline Hegg er vanskelig å stoppe for Ørn, der hun skaffer seg rom og fører ball mye, men uten at det blir virkelig farlig foran mål. Ørn er nærmest 2-0 flere ganger – spesielt på cornere er hjemmelaget farlig frempå opptil flere ganger. Bortelaget prøver seg – men denne omgangen er svært rolig for Nøstmo i Ørn-målet. Når hun så plukker ned innlegg og dødballer med den sikkerheten hun utviser om dagen – så lukter det stengt bur – lang vei!

Andre omgang starter som første, men det tar 4 minutter. Da er det Elen Melhus som får en mulighet servert fra Cesilie Andreassen denne gang, og det er ikke den vanskeligste jobben å sette 2-0 etter 49. minutter, men det spiller ikke så stor rolle – alle mål er like viktige.

I en periode kommer Kolbotn igjen på Ørns høyre side – og nevnte Herlovsen er farlig frempå. Skjærer inn fra 16- meter først en gang – og skyter så Nøstmo må ut i noe som ligner full strekk – og bokser ballen til corner. Første reelle mulighet etter ca en times spill, blir avløst av nok en sjanse – igjen er det Herlovsen som kommer nærmere og får tid til å både sikte og skyte, og her viser Nøstmo klasse – og hindrer nok en gang landslagsspissen nettkjenning. Kanonredning – nok en gang, og viser med all tydelighet at hun er landets beste keeper.

I det 76. minutt er det nok en gang Cesilie Andreassen som er frempå med godfoten – og det står 3-0 til hjemmelaget. Nordlendingens femte mål på to kamper! Blir kåret til banens beste – fortjent det også. To minutter senere blir Marit Clausen spilt gjennom Kolbotns etterhvert så skjøre tre-backs linje. Det er like over midtstreken – så Clausen rekker å tenke mange tanker på veien – før hun møter motstanderens keeper – men holder seg kald, og gjør det eneste riktige når hun runder keeper og setter 4-0, og sitt åttende mål for sesongen! Det er god natt og farvel til Kolbotn – og kampen ender til slutt 4-0.

Med dette resultatet klatrer Ørn opp på en 7. plass på tabellen – og nå med positiv målforskjell i tillegg. Neste stopp er Arna/Bjørnar i Bergen neste søndag – et AB i fritt fall resultatmessig skulle passe Ørnene ganske så bra – så det er bare å glede seg til neste runde!

Stor lagseier – og publikum fikk jubel tilbake fra spillerne etter et fantastisk resultat.

Kampfakta:

19. serierunde, Trondheims-Ørn – Kolbotn, 4-0 (1-0). (Andreassen 1, 76), Clausen (78), Melhus (49).

Koteng Arena, lørdag 12. oktober 2019

376 tilskuere

Gult kort: Ørn – Vårhus (81), Kolbotn – Holmen (23)

Laget: Nøstmo – M. Olsen (Broholm) – Næss – Vårhus – Olsvik – Joramo (Døvle) – Sørum – Andreassen – Melhus – Clausen – Bakke (Fremo).