Klare for møte med verdens beste lag

Sist oppdatert: 28. aug 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Lørdag 28.8 blir en flott dag for fotball, og for Rosenborg BK Kvinner. Rosenborg møter det som regnes som verdens beste fotballag. Det er ikke hverdagskost – dette blir rett og slett et av høstens aller største høydepunkt.

Et av flere høydepunkt i 2021

Dette blir et høydepunkt og en begivenhet som hele Trøndelag vil følge tett. Det blir over 4000 tilskuere på Lerkendal – og mange av dem er fotballspillende jenter som vil få oppleve forbildene sine på nært hold. Det vil være meritterte verdensstjerner kombinert med våre lokale stjerner som vil vise seg fram på Lerkendal, det blir om å gjøre å nyte øyeblikket for både de på banen, og alle på tribunen – og som følger tv-sendingen til Adressa/VG.

FC Barcelona har som kjent to norske spillere på sitt lag, Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen. Melhus-jenta Ingrid Engen har også en fortid i Trondheims-Ørn og treffer mange kjente denne helgen. Hun har dessverre har pådratt seg en liten skade som gjør henne uaktuell for spill i denne kampen, men hun er med laget til Norge – i lagets siste treningskamp før den spanske ligaen går i gang første helgen i september.

Internasjonal kamp nummer fire – erfaring for fremtiden.

For Rosenborg blir dette fjerde internasjonale motstander på en måneds tid. Wolfsburg ble for sterke og vant 2-0 i Tyskland i treningskamp i slutten av juli. FC Minsk ble slått 2-1 i den første kampen av 1. runde i Champions League-kvalifiseringen i forrige uke. Det tredje internasjonale oppgjøret var thrilleren forrige lørdag mot Levante UD, som dessverre ble for sterke og sendte RBK ut av europa for i år. Med disse kampene vil Rosenborg stå bedre rustet neste gang laget skal kjempe om en plass i gruppespillet i Champions League. Disse kampene gir verdifull erfaring og referanser på hvor listen ligger internasjonalt – det vil Steinar Lein og hans team bruke for det det er verdt i jakten på å bli best mulig.

Nå møter RBK laget som vant den spanske serien, og Champions League i vår – og alle som har et hjerte i svart og hvitt vil heie fram jentene og forhåpentligvis får vi noen magiske fotballøyeblikk på Lerkendal denne lørdags ettermiddagen.

Samarbeidspartnere på laget gjorde det mulig.

Det er ikke uten hjelp at man får i stand et slikt oppgjør. Med Sparebank 1 SMN og adidas som solide støttespillere ble det mulig å finansiere et slikt oppgjør. -Det viser at vi har solide støttespillere som forstår hvor viktig et slikt oppgjør er for mer enn bare laget, sier markedssjef Torgrim Olsen. -En slik kamp er viktig for Rosenborg for den internasjonale erfaringen den gir. – Men den er minst like viktig for regionen vår, og alle de tusener av fotballinteresserte jenter som får mulighet til å se alle disse forbildene på selveste Lerkendal.

Hjemmelag uten favorittstempel.

Motstanderen i dag holder svært høyt nivå, det blir ingen enkel oppgave å verken forsvare seg eller angripe et så godt lag – men i fotball kan alt skje. Steinar Lein vil be jentene sine gå ut på matta og være seg selv, forsvare seg godt – og gi spanjolene problemer gjennom eget spill. Rosenborg må våge på lørdag – men også være kloke. Det er uansett bare å glede seg – vi håper alle spillerne slipper seg løs og byr på god underholdning – dette blir gøy!

 

Billetter til kampen fås kjøpt her https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/treningskamp

Testing før kamp kan bestilles her https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/covidtesting__rosenborg_bk__fc_barcelona_2808