Julie Blakstad klar for to nye år

Julie Blakstad har signert for 2 nye år i svart og hvitt. Trener Steinar Lein er meget fornøyd med dagens signering. Foto: RBK

Sist oppdatert: 11. des 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Midtbanejuvelen forlenger med Rosenborg.

En sentral rolle i de neste kapitlene av Rosenborg-eventyret er nå besatt. Julie Blakstad, ofte omtalt som Norges største fotballtalent, har signert toårsavtale med klubben. Det betyr at den målfarlige vingen er RBK-spiller til etter EM i England i 2022.

– Dette er en særdeles viktig signering for oss. Alle som har sett oss spille i år, vet hvor god Julie er og hvor betydningsfull hun er for laget vårt, sier hovedtrener Steinar Lein. – At hun fortsatt bare er 19 år, sier mye om utviklingspotensialet hennes. Vi gleder oss til å bidra til å gjøre Julie til en enda mer komplett spiller de neste sesongene.

Blakstad ble kåret til årets unge spiller i Toppserien i 2019 og debuterte på A-landslaget i 1-0-seieren over Wales i oktober i år. Hun har nesten 50 kamper for aldersbestemte landslag, mange av dem som kaptein. I Toppserien har Blakstad spilt 18 kamper for Rosenborg og scoret 7 mål. Kun Marit Clausen har flere i år med sine ni.


Her for å utvikle seg videre

– Jeg synes RBK er en fin klubb, og jeg trives godt her, sier Julie Blakstad til Adresseavisen. – Jeg er mest opptatt av å utvikle meg. Jeg tror ikke jeg er klar for et utenlandsopphold riktig enda, fortsetter midtbanespilleren.– Julegavene kommer tidlig til Koteng Arena i år. Ikke før er juniorlandslagsspilleren Mathilde Alsaker Rogde på plass, så får vi Julie med oss i to nye år, sier Tarjei Smågesjø, sportslig leder i Rosenborg.
– Når vi vet hvor stor interesse det er for henne fra norske og utenlandske klubber, er det med stor glede vi får denne avtalen i boks i god tid før sesongforberedelsene starter.

Studier som avkobling

I tillegg til «fotballutdanningen» på Koteng Arena studerer Blakstad industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

– Det er for å ha et annet miljø å gå til. Jeg er veldig glad i fotballmiljøet, men noen ganger er det greit å være med folk som ikke bare prater fotball, sier Blakstad. Det var viktig for meg å fortsette utviklingen min her, for meg var dette det beste alternativet akkurat nå, avslutter Blakstad før hun setter kursen mot en velfortjent juleferie i hjemtraktene.

Legger lista høyt
– Denne avtalen er helt i tråd med vår langsiktige plan å være den mest attraktive klubben i Norge. Julie Blakstad er den type spiller som legger lista høyt og bekrefter våre ambisjoner, sier daglig leder i Rosenborg BK Kvinner, Ragnar Slettestøl.