Julie Blakstad har signert for Manchester City – rekordstor overgang.

Julie Blakstad har signert for Manchester City. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 27. jan 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Julie Blakstad har signert med den engelske toppklubben Manchester City, og forlater dermed Rosenborg. Overgangen blir den største fra Toppserien noensinne.

Et talent av de sjeldne – har briljert i Rosenborg-drakten

20-åringen fra Ottestad ble hentet til RBK fra Fart i 2020 og har gjort sine saker meget bra. I løpet av sine to år i klubben har hun virkelig vist seg fram, og scoret hele 22 mål på 42 kamper. Hun har også utmerket seg med å bli kåret til «Årets unge spiller» i Toppserien, samt vært på UEFAs prestisjefulle liste over unge spillere å holde øye med i 2021.

Det er ikke bare i klubbsammenheng det har gått på skinner for Blakstad – i oktober 2020 fikk hun sin debut på Norges A-landslag etter å ha gått trinnene gjennom aldersbestemte landslag. Til nå står hun med 11 kamper for A-landslaget – og flere skal det nok bli. 2 mål har det også blitt på Julie, som har blitt henvist til backplass på landslaget. Hun er likevel klar på at hun er en offensiv spiller, og det er der hun ønske å være.

Nye utfordringer i den engelske ligaen

Når hun nå går til Manchester City kommer hun til et sterkt lag som kan vise til gode resultater i både liga og cup de siste årene. De lyseblåe vant FA Women’s Super League i 2016, og har kommet på andreplass hvert år siden. De ble også engelske cup-mestere i 2017, 2019 og 2020.

Julie sier hun ønsker å utvikle seg som fotballspiller, og føler Manchester City var riktig steg i karrieren.

– Valget falt på Manchester City fordi jeg tror det er gode muligheter for å videreutvikle seg der. Nå har jeg kommet til et punkt i karrieren hvor jeg har lyst å se hvor langt jeg kan nå med fotballen, og jeg tror forholdene ligger svært godt til rette der. Det er høyt nivå på både fasiliteter, støtteapparat og ambisjoner i klubben. Dersom innsatsen og motivasjonen ligger i bunn, tror jeg det er vanskelig å finne unnskyldninger for ikke å utvikle seg.

Hun er likevel spent på nivået som venter henne.

-Jeg er ganske sikker på at nivået kommer til å være noen hakk opp fra hva jeg er vant til hjemme i Norge. Det vil bli en tøffere trenings- og kamphverdag enn hva jeg er vant til, men det tror jeg kommer til å bli veldig lærerikt. Samtidig virker det som tankene om hva man prøver på i spillet er nokså like i både RBK og City – begge lag ønsker å spille langs bakken og skape overtall. Jeg gleder meg til å teste ut nivået og se hvordan jeg takler det!

Julie Blakstad i aksjon mot Levante i Champions League-kvalifiseringen i fjor.
Foto: Stein Langørgen

Styreleder i RBK, Ørjan Engen, er i likhet med Julie godt fornøyd med overgangen.

-Vi er veldig fornøyde med at overgangen nå er i boks. Betingelsene og summen som ligger i kontrakten er veldig gode. Dette er den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne, og begynner vel å nærme seg europeisk rekord også. Det er snakk om en betydelig sum for klubben.

Takker for tiden i Rosenborg 

-Det blir selvfølgelig veldig trist å forlate Rosenborg. Jeg har hatt to fantastiske sesonger i klubben og ekstremt mye moro sammen med jentene på laget. Både støtteapparatet i klubben og jentene er helt fantastiske. Jeg synes det har vært utrolig gøy å være med å bygge Rosenborg til et topplag, og ambisjonene til klubben fortsetter bare å vokse! Jeg har veldig tro på at laget vil ta ytterligere steg i årene som kommer.

Og for de som drømmer om å se Julie tilbake i Rosenborg-drakten, har hun en hyggelig beskjed:

-Jeg kommer til å savne hele Rosenborgfamilien, og håper virkelig å komme tilbake til klubben en dag!

Hele Rosenborg takker Julie for den fantastiske innsatsen i svart og hvitt, og ønsker henne masse lykke til med nye utfordringer i England!