Holdt liv i gullhåpet – slo LSK 2-1

Etter 2-1 mot LSK var det meget god stemning i Rosenborg-garderoben. Foto: RBK Kvinner.

Sist oppdatert: 14. okt 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg opprettholder et visst press på Sandviken med 2-1 over LSK i utsattkampen fra den 12. serierunden. Minst like viktig var nok det faktum at laget mer eller mindre sikret den viktige andreplassen som gir mulighet for Europacupspill også i 2022.

Det ble årets andre seier over LSK – i en jevn og spennende kamp på Koteng Arena. Utgangspunktet var veldig klart for bortelaget: de måtte vinne for å ha en reell sjanse til å ta sølv i årets Toppserie.

Som forventet ble det jevnt mellom de to lagene – og det var hjemmelaget som kom best i gang. Det tok ikke mer enn 12 minutter før ballen lå bak Fiskerstrand i LSK-målet. Det var Synne Skinnes Hansen som hadde kommet seg fri fra sin høyre kant, og som fikk løsnet et skudd som gikk via Gausdal i LSK. Det ble registrert som et selvmål, men for hjemmepublikum var det en opptur med en tidlig ledelse i denne kampen. LSK lot seg ikke knekke av det, men kommer seg inn i kampen og gir RBK kamp hele omgangen ut, men det sto 1-0 til hjemmelaget etter de første 45 minuttene.

LSK har en egen evne til å klare å score på RBK, det klarer de også i dette oppgjøret – og etter 58 minutter utligner LSK ved Sophie Roman Haug. Bortelaget har kommet seg inn i kampen igjen, men det tar ikke mer enn seks minutter før Julie Blakstad avgjør kampen med sitt 2-o mål. En blanding av et skudd og en lobb fra 14-15 meter, som går i en høy bue og lander bak LSKs landslagskeeper. 2-1 blir sluttresultatet i en ellers ganske jevn kamp, og med det har RBK en luke ned til LSK på åtte poeng.

Det betyr etter all sannsynlighet Europaspill for Rosenborg i 2022. Med tre kamper igjen av Toppserien så lever fortsatt gullmuligheten for RBK – skjønt man er avhengig av at Sandviken snubler mer enn en gang i løpet av de siste tre kampene. Det betyr stor spenning foran de neste kampene, og for RBK sin del er neste kamp mot Klepp på førstkommende lørdag.

Kampfakta: Toppserien 12. runde, onsdag 13. oktober – Koteng Arena, kl 15:00.

Rosenborg – LSK Kvinner, 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 (12 min. selvmål Gausdal), 1-1 (58 min, Roman Haug), 2-1 (64 min. Julie Blakstad)

Laget:

Nøstmo – Næss – Leine – Vårhus – Olsvik (Andreassen) – Bragstad – Sørum – Blakstad – Brønstad (Joramo) – Skinnes Hansen – Utland (Fornes)