Historisk vedtak – samarbeidet er i gang!

Fra gult og blått til svart og hvitt - ny fotballhistorie skal skrives!

Sist oppdatert: 18. feb 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Ser du nøye på forsidebildet her så vil du skimte en gjeng glade Ørn-jenter i bakgrunnen. Det er nettopp de som er grunnlaget for det som nå skal skje i ukene, månedene og årene som kommer. De skal dessuten bort fra å være i bakgrunnen som på bildet – og løftes opp og fram. Etterlengtet og fortjent!

Torsdag i forrige uke skrev Trondheims-Ørn og Rosenborg Ballklub historie. Årsmøtene i de to tradisjonsrike klubbene velsignet satsingen og et massivt flertall i et rekordstort årsmøte hos RBK – stemte for en kvinnesatsing i Norges mestvinnende lag. Og vi kunne lagt til: ganger to. For det er de to mestvinnende klubbene i Norge som nå legger all kraft og historie sammen – og som i fellesskap skal bringe fotballtronen tilbake til Trøndelag – i sporten fotball. For begge kjønn.

Det tok ikke lang tid før vedtak var bestemt til jobben med å forene og foredle samarbeidet startet. Av rent praktiske årsaker var utstyr noe av det første som måtte på plass – og håpet nå er at det meste er på plass til avreise førstkommende lørdag – til treningsleiren på La Manga. Mange gode krefter er satt i sving for at den første kampen i svart og hvitt vil gå av stabelen mot Sandviken på spansk jord, mandag 24.2 kl 18:00.

«Hva skal barnet hete?» – har det selvsagt vært mange meninger om, og diskutert sent og tidlig – og med både følelser og fornuft innblandet. I terminlistene, på tabellen, i kampreferat fra Toppserie, og i vanlig dagligtale vil vi omtale oss selv som Rosenborg. Verken mer eller mindre. Og i våre offisielle kamparenaer møter vi bare kvinner, så å legge til det – på navnet – er ikke nødvendig der. Navnet Rosenborg BK Kvinner vil – som nevnt på årsmøtet – stå som et offisielt registrert navn, og benyttes der det er nødvendig å gjøre et skille – for å unngå misforståelser. I vår første treningskamp på La Manga, er det altså Sandviken som møter Rosenborg.

Begge kampene på La Manga streames forøvrig, og de kan du se her:

Sandviken – Rosenborg, mandag 24. februar kl 18:00:

https://www.direktesport.no/event/1b6d08c7-98c8-4cf4-946e-4d7fe23719b8

Arna/Bjørnar – Rosenborg, torsdag 27 februar kl 15:00:

https://www.direktesport.no/event/3db91225-3611-42ad-826d-9f9318a26142

Det er en omfattende jobb som skal gjøres når klubben skifter navn, og det blir en ny-profilering av hjemmeside, Facebook, Instagram, logobruk og mye mer – i tiden som kommer. Datoen for når vi offisielt skifter navn er i skrivende stund ikke 100% klart, da det skal godkjennes i NFF og Brønnøysund før vi foretar denne endringen på alle våre flater. Klubben vil informere i alle sine kanaler – en dato for når selve navneskiftet vil skje.

Noe som er besluttet er bruken av RBK-logoen, som vil bli benyttet – og det er uten de to stjernene som symboliserer antall seriemesterskap. En stjerne for hvert 10-ende seriemesterskap – og med våre 7 så vil enkel matematikk tilsi at vi må vinne tre seriegull til for å gjøre oss fortjent til en stjerne over logoen. Stiftelsesåret står også i logoen, og der er jo alt ok: begge klubbene er stiftet i 1917.

På markeds- og sponsorsiden kan det nevnes at det jobbes både separat på herre- og kvinnesiden –  men også i samarbeid der det er naturlig. Dette arbeidet er allerede godt i gang, og det er positive signaler fra flere samarbeidspartnere – og det vil komme hyggelige nyheter rundt dette i dagene og ukene fremover. De to klubbene hadde fra før en god del felles samarbeidspartnere, og det er gledelig å fortelle om stor støtte til sammenslåingen – og vi går et spennende 2o20 i møte sammen med både nye og eksisterende partnere.

Forventningene for øvrig til klubb, spillere, trenere, administrasjon og øvrig støtteapparat – vil helt naturlig øke ute blant våre tilhengere, i omgivelsene – og blant gamle og nye samarbeidspartnere. Det er en del av det å bli Rosenborg. Det må klubben takle. Og det gjør vi best ved å være oss selv, stå sammen – dyrke vår egen identitet som vi står fjellstøtt på – og gjøre de riktige grepene over tid – som i sum bringer oss tilbake i toppen. En av våre store talenter, Emilie Bragstad, har satt ord på det fra en spillers ståsted i Adressa, som du kan lese mer om her:

https://www.adressa.no/100Sport/fotball/Trondheims-Orn-blir-Rosenborg—Vi-bor-fylle-Koteng-Arena-hver-kamp-287264b.html

Ordtaket «Stolt fortid – Stor framtid» – kunne ikke passet bedre. Det er bare å glede seg til fortsettelsen! Seriestart er 21. mars borte mot Klepp. Første hjemmekamp i Toppserien er søndag 29. mars.