God jul og godt nytt år!

God jul og godt nytt år fra alle oss i Trondheims-Ørn!

Sist oppdatert: 25. des 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Sesongen 2019 er historie og forberedelsene til sesongen 2020 er i gang. Nå er tiden inne til å samle overskudd og bruke tid med sine nærmeste. Det gjør vi i Trondheims-Ørn også – det er viktig å skaffe seg litt overskudd nå i jula – for å være sterke og klare til vi møtes igjen mandag 6. januar.

Det har vært en spennende sesong, med sportslige oppturer og noen nedturer – men alt i alt er må vi si oss fornøyde med sesongen slik den endte. I de siste ukene har det vært fokus på planlegging av neste sesong på Koteng Arena. Det inkluderer spillerlogistikk – og det har vært forlengelser og re-signering av avtaler på kontorene. Brikkene har falt på plass en etter en utover høsten, og alle sentrale brikker har falt på plass i løpet av desember.

Av helt nye utenfra har vi fått inn stortalentet Karoline Nagelhus Hernes fra Byåsen, som vi gleder oss til å se i aksjon utover vinteren. Julie Adserø valgte å legge opp – men ellers ser hoveddelen av A-stallen ganske lik ut i skrivende stund. I følge hovedtrener Steinar Lein er man ganske trygge på at spillere som i fjor tok ganske store steg – vil fortsette sin utvikling – ta nye steg, og bidra til å løfte laget.

– Vi var ganske skadeutsatt i fjor, egentlig gjennom hele sesongen. Vi hadde for eksempel en Sara Fornes som man hadde stor tro på før sesongen, men hun måtte slite med skader i hele 2019. Julie Adserø mistet hele sesongoppkjøringen på grunn av skade og led av det utover i sesongen. Siw Døvle var ute – helt til slutten av sesongen, Cesilie Andreassen hadde sitt å stri med på vårparten, Elin Sørum også – og så fikk nye skader på høsten på Emilie Bragstad og Laura Gashi. – Langt fra optimalt – og ga oss utfordringer hele veien, fortsetter Lein.

– Med mindre skader hadde vi kunnet spare litt mer på en spiller som Emilie Joramo – som med sine 17 år startet og spilte i overkant mange kamper for å være så ung. Joramo visste vi kom til å bli sentral for oss, og hun gjorde en kjempesesong på klubb- og landslag, men ideelt sett skal det være mulig å spare de yngste litt mer enn vi fikk til i 2019.

Det kunne sett annerledes ut med noe mer skadefri tropp – men sånn er fotballen, det kan vi ikke gå rundt å dvele ved det – vi må bare finne løsninger på det. – 2020 vil med alle disse brikkene på plass igjen – samtidig med noen nye tilskudd – gi oss et veldig bra utgangspunkt til å bite godt i fra oss i Toppserien. Med 10 lag blir det tøffere, men vi er godt forberedt – og ønsker å gjøre det enda bedre i 2020 – enn i 2019, avslutter Lein.

Spillertropp på både A-lag og rekrutt formes i løpet av de første ukene på nyåret, og det kommer informasjon om mer komplette staller over nyttår – når alle brikkene har falt på plass.

Rosenborg sa ja til sammenslåing og kvinnesatsing i 2020 på sitt etterhvert mye omtalte styremøte i desember. Det er mye som skjer i Rosenborg, og hvordan dette blir satt ut i livet kommer det mer informasjon om i starten av 2020. Reaksjonene etter styremøte var svært positive, fra både nær og fjern. Begge klubbene og omgivelsene rundt gleder seg til det som skal skje i 2020 i svart og hvitt.

Trondheims-Ørn ønsker å takke alle som kom på kamp og som støttet oss så godt i 2019-sesongen. Vi ønsker alle medlemmer, sponsorer, samarbeidspartnere og støttespillere en riktig god jul – og et godt nytt år!