Gir seg som sportslig leder i Rosenborg BK Kvinner

Tarjei Nerbø Smågesjø gir seg som sportslig leder i Rosenborg BK Kvinner. Smågesjø har hatt stillingen siden januar 2018, og gir seg etter eget ønske.

Sist oppdatert: 31. mai 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Tarjei Nerbø Smågesjø slutter som sportslig leder i RBK BK Kvinner etter eget ønske. Smågesjø har vært ansatt i 30 prosent stilling siden januar 2018. I denne perioden har klubben tatt store steg på mange områder, og sportslig har laget gått fra å være en nedrykkskandidat til å etablere seg helt i toppen av norsk fotball.

Smågesjø har parallelt med jobben i Rosenborg BK Kvinner (og SK Trondheims-Ørn) hatt en lederstilling i Ranheim – knyttet til A-laget – og fortsetter der. Stillingen som sportslig leder i Rosenborg BK Kvinner avsluttes 31. mai 2021.

Stoppet flukten – klubben tilbake i toppen.

Den avtroppende sportslige lederen forteller at det har vært en vanskelig beslutning å ta, men at det føles riktig på dette tidspunktet å gi seg. -Jeg gikk inn i jobben med klare målsettinger, forteller Smågesjø. -Stoppe flukten av de beste spillerne fra Trondheims-Ørn til andre norske klubber – og bidra til å få klubben tilbake i toppen av norsk fotball. -Begge deler er oppnådd, og nå står det nye utfordringer for døren i klubben, nemlig å profesjonalisere alle i sportslig avdeling enda mer, forklarer han. -Det er meget tid- og ressurskrevende, både for min rolle og ikke minst for styret og den daglige ledelsen av klubben. -Når jeg delte ut sølvmedaljene på Klepp i fjor tenkte jeg to ting: dette kunne like gjerne vært gullmedaljer – og nå har jeg oppnådd det jeg ville ta jobben for.  -I tillegg er kombinasjonen med jobben jeg allerede har i Ranheim blitt såpass krevende – at det også er fornuftig å gi seg og slippe andre til – andre som må bruke enda mer tid og ressurser for å nå de neste målene klubben har satt seg.

Framtiden ser lys ut – som et RBK

Den sportslige lederen vil poengtere at klubben har tatt store steg og er på riktig vei inn i framtida. -Jobben med å gi like muligheter er på ingen måte over, den er fortsatt stor og må fortsette – i klubb, i krets på nasjonalt og internasjonalt nivå. -At klubben også blir «et RBK» ser jeg på som en svært viktig faktor, det er enda et skritt i riktig retning for å henge med både nasjonalt og internasjonalt ikke minst.

Dagens team er i topp nasjonal klasse – neste steg er Europa – og takk for meg!

-Dagens sportslige apparat har jeg vært med på å hente inn, og med Steinar Lein i spissen er klubben rustet til å ta neste steg – som er å befeste posisjonen i Norge og ta laget ut i Europa. -Jeg mener at vi på fotballfaglig kompetanse er langt framme i norsk målestokk allerede med teamet til Lein. -På trening, kultur og etter hvert også på medisinsk og fysisk er vi langt framme nasjonalt – og alt dette har bidratt til at de beste blir hos oss, og de beste utenfra kommer til oss.

-Det har vært mange støttespillere på veien og jeg vil takke alle trenere, ansatte og alle som har hatt styreverv i min periode, for godt samarbeid. -Så vil jeg hylle alle spillerne i vår tropp, det er en fantastisk gjeng med utøvere som er ydmyke, læringsvillige og knallharde vinnere – jeg gleder meg til å se dere i kamper fremover også, avslutter Smågesjø.

Rosenborg BK Kvinner takker Tarjei Nerbø Smågesjø for den gode jobben han har gjort for klubben. Det har vært spennende og veldig krevende på samme tid, og hele Rosenborg ønsker Tarjei all mulig lykke til videre i Ranheim.