Går fra Klepp – Matilde Alsaker Rogde klar for Rosenborg

Matilde Alsaker Rogde har forlatt Klepp og Jæren og skal spille i svart og hvitt for Rosenborg fra neste år. Foto: Fredrik Varfjell/BILLEDBYRÅN

Sist oppdatert: 11. des 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Matilde Alsaker Rogde ble klar for Rosenborg tidligere denne uka. Hun kommer fra Klepp, som med dette mister nok en sentral spiller etter årets sesong. Det er allerede klart at Elisabeth Terland og Tuva Hansen forlater Jæren til fordel for Bergen og Sandviken neste sesong.

Matilde er en spennende ung spiller som vi gleder oss til å bli bedre kjent med. Her er noen av hennes egne kommentarer til overgangen.

Hvorfor har du valgt Rosenborg som ditt neste stoppested i karrieren?

Rosenborg har en spillestil som passer mine ferdigheter godt og hvor jeg tror jeg kan utvikle meg videre som spiller. Det er et godt lag, har hatt en god sesong og har høye ambisjoner som er spennende å være med på videre.

Hvilken type spiller er du? 

Jeg er en offensiv type, en angrepsspiller. Spesielt liker jeg å utfordre bakrom hos motstanderne og utnytte farten min.

Hvilke styrker har du? 

Jeg føler jeg er ganske god en mot en, jeg har bra fart og gode innlegg. Jeg liker å skape målsjanser både for meg selv og andre.

Hva slags posisjon foretrekker du?

Liker meg best som kantspiller.

Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller?

Jeg har et ønske om å utvikle med videre til å bli så god som mulig. I tillegg har jeg en ambisjon om å spille på A-landslaget.

Har du andre ting du skal gjøre ved siden av fotball?

Ikke for øyeblikket. Jeg kommer kanskje til å studere til høsten – vi får se hva jeg bestemmer meg for.

Hvordan blir det å forlate Klepp og hjemstedet ditt?

Det blir litt trist. Det blir også leit å forlate venner og familie. Jeg har hatt det veldig bra der, men nå er en fin tid i Klepp over for denne gang.

Når kommer du til Trondheim?

Det vet jeg ikke eksakt ennå, men regner med å være på plass til sesongforberedelsene starter opp 11. januar.

Hvilke forventninger har du til neste sesong?

På egne vegne ønsker jeg å bidra positivt i laget og med så mange målpoeng som mulig. På lagets vegne vil jeg si at jeg ønsker at vi skal spille god fotball. Og at vi skal være med å kjempe om gull i serie og cup.

Matilde har spilt 62 Toppseriekamper for Klepp og scoret 7 mål. Hun har i tillegg 29 landskamper og 9 mål for yngres landslag.

Hele Rosenborg ønsker Matilde velkommen til klubben – bare å glede seg til nytt år og nye muligheter!