Fotball for TV-aksjonen – en suksess!

Ranheim, Rosenborg og Trondheims-Ørn etter kampen.

Sist oppdatert: 09. okt 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Fotball for TV-aksjonen ble en suksess for både publikum, spillere og ikke minst CARE – som inntektene fra årets TV-aksjon den 20. oktober, går til.

Over 400 tilskuere hadde tatt turen til Koteng Arena i et strålende høstvær. TV Adressa sendte live, og alle tre lagene stilte topp motiverte til start. På forhånd var det samlet inn penger fra sponsorer og samarbeidspartnere til alle tre klubbene – der de donerte et antall kroner per mål som ble scoret. I løpet av de 3 x 8 minuttene ble det scoret i alt 15 mål, så et sted mellom 250 000 og 300 000 endte den totale donasjonen med. Et fantastisk resultat – til et svært godt formål.

Publikum kjente sin besøkelsestid – over 400 tilskuere var på plass på onsdag ettermiddag.

Det var både prestisje, show og spenning knyttet til oppgjørene som ble ledet av den meget erfarne dommeren Dag Vidar Hafsås. Med tre linjedommere og en svært tvilsom kontroll på reglene var kampen på alle måter i de beste hender. Det ble dømt både bra og litt mindre strålende, men med stor humor og godt fotball-blikk.

Vi fikk oppleve innkast fra både en linjedommer og Ranheimtrener Svein Maalen – uten at kampleder tok til fløyta. Her var det viktig med flyt i spillet – og det ble det. Ranheim gikk ut i 100, og hadde ikke tenkt å gi ved dørene, men det tok tid å få hull på byllen bak banens beste Kristine Nøstmo – selv om de til slutt lyktes med det. Elin Sørum tillot seg å leke med ball som hun gjør i Toppserien til daglig, og det viste seg holde også mot RBK og RIL i perioder, scoret i hvert fall det første målet for Ørn – til stor glede og jubel for alle på tribunen. Det virket som de besøkende hadde noe mer Ørn-sympatier enn for de to andre lagene – målt i lydnivå etter scoringer – men alle fikk fortjent jubel og applaus, både for scoringer, redninger og morsomme episoder underveis.

Spill mot 3 mål samtidig var meget underholdende!

Rosenborg gjorde også grep underveis, og akutt omskolerte de keeper Arild Østbø til spiss – og med det fikk vi se en Gjermund Åsen i buret i stedet. Med vekslende hell – men tvilsomt om Åsen står i mål mot Kristiansund i neste seriekamp etter dette.

Godt engasjement på alle tre benkene med Horneland, Lein og Maalen i spissen for sine lag!

Det hele endte forøvrig slik:

RBK – Ørn, 2-1

RIL – Ørn, 3-4

RBK – RIL, 2-3

Med alle lag på tre poeng og uten at målforskjell spilte inn – måtte det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse – som Trondheims-Ørn vant! En flott dag i høstferien for både store og små – en suksess på alle mulige måter. Kampen ble god reklame for de tre toppklubbene i byen, og alle lagene stilte godt opp for alle ungene som hadde tatt turen – og tok seg god tid til både autografer og selfies av heltene sine.

TV-aksjonen går av stabelen søndag 20. oktober – og til den trenger CARE enda flere bøssebærere. Alle som har mulighet oppfordres til å melde seg på: http://www.blimed.no

RBK stilte med disse spillerne:

Arild Østbø – Vegar Eggen Hedenstad, Pål-André Helland (kaptein), Alexander Søderlund, David Akintola, Gustav Valsvik, Gjermund Åsen, Samuel Adegbenro, Teodor Haltvik, Filip Brattbakk.

Trondheims-Ørns kamptropp:

Kristine Nøstmo – Cesilie Andreassen, Siw Døvle, Elen Sagmo Melhus, Marit Clausen, Tina Fremo, Julie Adserø, Mali Næss, Ane Kristine Eggen, Elin Sørum, Maria Olsvik, Maiken Bakke, Rakel Engesvik, Ina Vårhus.

Ranheims kamptropp:

Magnus Lenes – Ivar Furu, Alexander Foosnæs, Daniel Kvande, Mads Reginiussen, Vegard Erlien, Michael Karlsen, Erlend Sørhøy, Eirik Valla Dønnem,