Forsterker med landslagsspiller – Kristine Leine klar for RBK

Kristine Bjørdal Leine er klar for RBK. Her for Norge mot Sverige og Mimmi Larsson under treningslandskampen 4 oktober 2018 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

Sist oppdatert: 19. mai 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg BK Kvinner forsterker laget med Kristine Bjørdal Leine som vender hjem etter to sesonger i Reading FC i England. 24-åringen fra Sunnmøre står oppført med 11 A-landskamper for Norge, og har tidligere spilt i Toppserien for Røa. I Røa fikk hun med seg 97 Toppseriekamper i perioden 2016 – 2019, og scoret 4 mål. Leine er forsvarsspiller og har spilt både midtstopper og back på klubblagene hun har representert. Leine er  fra Sunnmøre, og har en fortid i Spjelkavik og Fortuna Ålesund før oppholdet i Røa.

Leine blir dermed den andre spilleren som velger RBK etter et opphold i England og FA Women`s Super League, ettersom Lisa-Marie Karlseng Utland også spilte for Reading i 2019/2020, før hun satte kursen hjem i fjor. Det har vært klart en stund at Leine ikke kom til å forlenge oppholdet i England. De neste 2 årene blir hun å finne den svarte og hvite drakta til RBK.

Rosenborg velger å forsterke stallen med tanke på hele sesongen som nå snart sparkes i gang. Med serie, cup og Champions League i vente – er det ikke uten grunn at klubben nå går til det skrittet med å hente inn en ny klassespiller. Det er viktig med en sterkest mulig stall med så mange viktige kamper, og med det ambisjonsnivået klubben har – blir en signering som den med Leine, helt riktig.

Bredde i stallen – nødvendig for å opprettholde høyt nivå.

Trener Steinar Lein er klar i sin tale når han skal kommentere overgangen. -Det er absolutt ikke fordi vi ikke er fornøyde med dagens stall, men vi tror det må en større bredde til – skal vi holde det samme høye nivået over tid.

Hvor er Kristine Leine sin plass på dette RBK-laget?

-Leine er forsvarsspiller som kan brukes på både back og som midtstopper. Kristine Minde er som kjent ute denne sesongen siden hun skal ha barn til høsten. Da er det helt naturlig å hente inn noen på øverste nivå i norsk sammenheng for å erstatte en så god spiller, selv om vi vet at Minde er på plass igjen i 2022. -Vi ønsker å utvikle oss videre, bli enda bedre – da må vi være i forkant og offensive – også på overgangsmarkedet når det er nødvendig, avslutter hovedtreneren.

-Gleder meg til å kjempe om titler!

Kristine Leine har kommet seg til Norge nå, og er i dag akkurat ute av den obligatoriske hotellkarantenen. Hun har fulgt med sin nye klubb litt ekstra – spesielt etter navnebyttet til RBK, og synes utviklingen til laget har vært kjempespennende å følge. -Det trigger meg veldig å komme til en klubb som vil vinne noe, og det å ha muligheten til å kjempe om titler var avgjørende for valget mitt. – Jeg har også fortsatt ambisjoner om å spille på landslaget, men nå er det Rosenborg som er mitt hovedfokus, så får landslaget komme som en bonus, sier Leine på telefon fra Ålesund. Kristine Leine ventes å være i Trondheim i starten av juni.