Før kampen: Rosenborg – Vålerenga

Emilie Bragstad spiller sin siste kamp for Rosenborg når Vålerenga gjester Koteng Arena lørdag. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 17. jun 2022 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Lørdag 18. juni kl. 17:00 spiller Rosenborg sin siste seriekamp før sommeren og EM. Tabellnabo Vålerenga kommer til Trondheim og Koteng Arena til det som blir en tøff kamp om 2. plassen i Toppserien.

Rosenborg ligger på en foreløpig 3. plass i serien med 32 poeng, like mange som Vålerenga. Brann leder fortsatt serien med 37 poeng, og det er fortsatt et stykke opp dit. Det er derfor 2. plassen i grunnspillet som er mest realistisk for Rosenborg, og da er også en seier i sluttspillet og serien innenfor god rekkevidde. Men kampene må spilles, og 3 poeng mot Vålerenga kan bli helt avgjørende i kampen om 2. plassen.

Rosenborg møtte Vålerenga på bortebane senest for tre uker siden, og tok med seg ett poeng fra hovedstaden. De fleste kan likevel være enige om at Rosenborg var det klart beste laget, og hadde overtaket på VIF. Det er derfor en ekstra lysten gjeng som kommer til å kjempe for 3 poeng på Koteng Arena lørdag. Den EM-uttatte superduoen Anna Jøsendal og Synne Skinnes Hansen har herjet på hver sin kant i det siste, og vil nok også briljere mot Vålerenga. I tillegg har Kristine Minde, Karoline Hernes og Celine Nergård fått god kamptrening etter lengre avbrekk fra fotballen, noe som gir Steinar Lein mange å velge mellom når et lag skal tas ut.

Lørdag vil også være siste mulighet å se Emilie Bragstad i aksjon for Rosenborg, før hun reiser til Tyskland og Bayern München i sommer. Bragstad har vært i klubben siden 2017, og har overbevist på stopperplass. Nå går hun altså til den tyske storklubben som kom på 2. plass i Bundesligaen i år.

BILLETTER TIL RBK – VIF KJØPER DU HER!

Info om parkering

På grunn av bygningsarbeid utenfor Koteng Arena er det svært begrenset med parkeringsmuligheter utenfor stadion. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke kollektiv transport for å komme seg til arenaen!