Før kampen mot LSK Kvinner: RBK i medaljekamp før skjema?

Emilie Bragstad i duell med Mimmi Matilda Löfwenius Veum fra LSK Kvinner i åpningskampen i Toppserien på Koteng Arena 3. juli. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 05. sep 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Medaljekamp før skjema?

LSK Kvinner er de siste års suverent beste lag. Seriemestere 6 år på rad er imponerende, og selv etter å ha mistet sentrale spillere henger laget veldig godt med i kampen om gullet også i årets Toppserie.

Rosenborg og LSK Kvinner delte poengene i åpningskampen på Koteng Arena. Det endte 1-1 i en spennende og jevn kamp, der begge lagene kunne avgjort til sin fordel med bedre uttelling på sjansene. Sett med hjemmelagets øyne var RBK nære å slå de regjerende mesterne i den kampen. Starten på sesongen var derfor godkjent, og den har bare blitt bedre etter hvert som sesongen har utviklet seg.

Til kampen mot LSK er Emilie Bragstad tilbake i midtforsvaret, etter en kamps karantene. Det røde kortet mot Røa ble sonet mot Arna-Bjørnar sist helg. Lein har startet 4-5 kamper på rad med samme 11`er – og det er ikke ventet noen endringer mot LSK, annet enn Bragstads gjeninntreden.

Hovedtrener Steinar Lein har lagt en plan foran kampen mot LSK Kvinner.

Trener Steinar Lein har med sitt team jobbet hardt med å innarbeide en treningskultur, og skape forutsetninger for å få til et nytt topplag i Trondheim. Med navneskifte, god utvikling på egne spillere og ny-signeringer begynte ting å ta form. Er laget foran skjema i forhold til målsetting? Må målene for sesongen justeres? Vi lar Steinar Lein fortelle litt om rikets tilstand kort tid før toppoppgjøret mot de regjerende mesterne LSK Kvinner.

Ubeseiret siden 17. september 2019. Det vil si at de 5 siste kampene i fjor pluss de 10 første i år er gått uten tap – og har gitt en topp-plassering. Er laget foran skjema i forhold til det du forventet før sesongstart?

Ja, seriestarten har overgått mine forventninger. Vi har fortsatt mange unge spillere, og fokuset har i hele år vært å utvikle eget spill. Spillerne jobbet veldig hardt i Corona-tiden, og det har vi fått betalt for.

Det har vært nesten bare jevne kamper i år, og med litt mer flaks og bedre uttelling kunne laget fort ha ledet Toppserien. Når skjønte du at laget kunne hevde seg blant topp 3?

Det har vært 2 travle måneder med kamper, og fokuset vårt er alltid neste kamp. Nå er vi over halvspilt sesong. Vi ser at vi har utviklet oss i alle spillets faser, og det er det viktigste for oss. Vi ser jo at vi kan kjempe om medalje, og det er selvfølgelig motiverende.

De nye (Nergård, Utland, Minde, Blakstad) har satt sine preg på laget. Hva har ankomsten av de nye hatt å si for laget?

Vi fikk noen alvorlige skader på viktige spillere for oss, derfor er nysigneringene svært viktige. Minde og Utland er kvalitetsspillere som også bidrar utenfor banen med sine erfaringer. Nergård og Blakstad er unge og fremadstormende spillere som vi ser frem til å utvikle videre.

Hva er du mest fornøyd med etter halvspilt sesong?

Jeg er fornøyd med at vi tar nye steg hele veien og utvikler spillet vårt. Vi er spesielt fornøyd med at vi har utviklet det offensive spillet, og at spillerne har en felles forståelse for hvordan vi skal fremstå på banen. Nysigneringene har kommet fint inn i gruppa, og også de «gamle» spillerne har tatt ytterligere steg.

Nå står vi overfor en viktig kamp. LSK Kvinner i LSK-hallen, med seier går vi forbi dem på tabellen og vil puste Vålerenga i nakken. Hva forventer du av lørdagens kamp?

Vi forventer en tett og jevn kamp. Vi er nøye i vår analyse av motstanderlaget, og også i denne kampen vil vi forsøke å nøytralisere motstanderens sterke sider og angripe deres svakheter. Vi fokuserer på å få en god prestasjon, samt våge å spille vårt spill.

Årets utgave av Toppserien har vært jevn. Hvordan tror du dette bli på slutten av sesongen basert på det du har erfart så langt?

Jeg tror det blir en kamp helt inn om medaljene. Det vil fortsatt bli mange jevne og spennende kamper. Toppserien som produkt er tjent med at det er jevnt i både toppen og bunnen av tabellen. Vi er veldig fornøyd med at vi har spilt oss i en posisjon der vi er med i medaljekampen.

Kampen mot LSK Kvinner starter kl 15:00 i dag lørdag 5. september. Troppen mot LSK Kvinner: Nøstmo, Rulyte, Næss, Bragstad, Vårhus, Minde, V. Hofset, Joramo, Sørum, Andreassen, Blakstad, Clausen, Utland, Nergård, Fornes, Døvle, Engesvik, Lein.