FC Barcelona møter Rosenborg på Lerkendal

Det blir en stor anledning når Emilie Joramo og Rosenborg møter FC Barcelona og Ingrid Syrstad Engen på Lerkendal 28. august.

Sist oppdatert: 12. jul 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Rosenborg BK Kvinner møter Champions League-mesterne FC Barcelona i treningskamp på Lerkendal lørdag 28. august, en anerkjennelse av både Rosenborg som klubb og norsk kvinnefotball. Lerkendal er nå åpnet for 7000 tilskuere. Kampen kan derfor bli en av de best besøkte kvinnekampene i Norge gjennom tidene. Nylig signerte Ingrid Syrstad Engen for FC Barcelona og både hun og Caroline Graham Hansen vil være på plass på Lerkendal.

-Det er rett og slett fantastisk at vi får denne muligheten, og det er mye lærdom å trekke ut av et møte med en motstander av den kvaliteten, sier hovedtrener RBK Kvinner Steinar Lein. -Det blir en stor opplevelse for spillerne og hele klubben å få målt seg mot de aller beste. Når et av verdens beste lag velger å møte Rosenborg i sin oppkjøring til ny sesong, er det en anerkjennelse av både RBK og norsk kvinnefotball, sier Lein. -Her er det store profiler på begge lag som vil vise seg fram, tenk deg den norske duellen mellom Caroline Graham Hansen og Emilie Bragstad, sier en entusiastisk Lein.

Det vil være til stor inspirasjon, også for barn og unge, å kunne oppleve det som betegnes som verdens beste kvinnelag med alle sine profiler på nært hold.

-Jeg gleder meg så klart til å få en av mine første kamper for Barcelona mot kjente og kjære i Rosenborg på Lerkendal, sier Ingrid Syrstad Engen, FC Barcelona. -Det blir stort for meg, og også en stor dag for alle som er glad i fotball, sier Ingrid som håper mange tar turen til Lerkendal.

Kaptein på Rosenborg, Mali Næss, beskriver besøket fra FC Barcelona slik: -Det blir utrolig artig å kunne måle seg mot de aller beste rent sportslig, det er en unik utfordring for oss. Så er det en fantastisk mulighet for publikum som kan få oppleve verdens beste fotballjenter på nært hold.

-Det var deilig å få dette bekreftet, sier en glad styreleder Ørjan Engen i Rosenborg BK Kvinner -Vi har jobbet en god stund med å få kampen på plass, og det skal litt innsats til å få et av verdens beste lag til Trondheim. Det er heller ikke gratis, men med våre gode samarbeidspartnere kommer vi i mål slik at dette blir en god opplevelse også økonomisk, sier styrelederen.

Vår hovedsamarbeidspartner Sparebank 1 SMN er med på å realisere at en slik kamp faktisk blir mulig. Det er fortsatt noen koronarestriksjoner vi skal ta hensyn til, men et av målene med å få FC Barcelona hit er også å gjøre dette tilgjengelig for et stort og bredt publikum. Det kommer mer detaljer rundt hva dette kan innebære – men en av tankene er å kunne ha en åpen trening når FC Barcelona trener dagen før kamp.

Informasjon om billettsalg til kampen blir lagt ut her og delt i sosiale medier om kort tid.